Ямбол. На 13 февруари 2018 г. (вторник) Община Ямбол стартира

...
Ямбол. На 13 февруари 2018 г. (вторник) Община Ямбол стартира
Коментари Харесай

Ямбол: Започва обновяването на централните паркови площи в града

Ямбол. На 13 февруари 2018 година (вторник) Община Ямбол започва дейностите по възобновяване на централните паркови зони, намиращи се източно от пл. „ Освобождение “. Началото на строително-ремонтните работи ще бъде обещано със алегорична „ първа копка “ от 14.00 часа в зоната откъм ул. „ Търговска “. Преди това, от 13.00 часа в зала 107 на Община Ямбол на конференция ще бъдат показани главните цели и плануваните по плана действия. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Във връзка с началото на строителните работи, от 12 февруари (понеделник) стартира обособяването на цялата градинка като строителна площадка със съответните заграждения за ограничавания на достъпа до обекта за естествена работа на строителя и гарантиране сигурността на жителите. За обезпечаване на достъп до строителния обект, на компанията реализатор е издадено позволение за прекосяване на тежка техника по ул. „ Търговска “ - в сектора от ул. „ Преслав “ до пл. „ Освобождение “. С оглед на това Ощина Ямбол е изпратила уведомления до живущите в региона, до притежателите и наемателите на търговски обекти и административни здания с рекомендация за прецизно съблюдаване на разпоредбите за придвижване, ограничение до най-малко влизането с коли в региона, както и напредването на пешеходците да става единствено по тротоарите за гарантиране тяхната сигурност и отбягване риска от възможни катастрофи.
Модернизирането на Централните паркови площи, източно от Безистена, сред ул. „ Г. Раковски “ и ул. „ Търговска “ е в осъществяване на дейностите по план „ Устойчиво и интегрирано развиване на градската среда на Община Ямбол “ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020.
Целта е даването на нов образ на този основен регион от централната част на града и свързването му с обновените към този момент по различен европейски план пешеходни зони на пл. „ Освобождение “ (Безистен) и ул. „ Г. Раковски “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР