Ямбол. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът

...
Ямбол. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът
Коментари Харесай

Образователният министър и кметът на Ямбол откриха обновената база на Средно училище „Св. Климент Охридски“

Ямбол. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът на Ямбол Георги Славов прерязаха през днешния ден лентата на обновената постройка на СУ „ Св. Климент Охридски “ в Ямбол. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол. Учебната база бе напълно реновирана по план „ Устойчиво и интегрирано развиване на просветителната инфраструктура на община Ямбол “ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 “. „ Изключително съм задоволен, че децата в най-голямото ямболско учебно заведение започнаха новата образователна година в изцяло актуализирана среда “, показа по време на откриването кметът на града. Той добави, че ограниченията, осъществени в СУ „ Св. Климент Охридски “, са образец за поредната политика за модернизиране на всички детски и образователни заведения в града. От своя страна министър Вълчев поздрави учениците и преподавателите като им пожела сполучлива нова образователна година.
По-рано през днешния ден на заключителна конференция бяха показани изпълнените действия и постигнатите резултати от реализацията на плана. Освен комплексните ограничения по ремонт на постройката на СУ „ Св. Климент Охридски “, напълно актуализирани са и три детски заведения в града: Детска ясла „ Мечо Пух “, Детска градина „ Свобода “ и постройката, употребена от яслените групи на Детска градина „ Пламъче “. И по четирите обекта бяха осъществени ограничения по енергийна успеваемост, замяна на ел. и ВиК съоръжения, ремонт на образователни кабинети и стаи, санитарни пространства, дворни пространства, създаване на налична среда и други
Проект „ Устойчиво и интегрирано развиване на просветителната инфраструктура на община Ямбол “ се извършва от Община Ямбол и се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020 година, съфинансирана от Европейския съюз, посредством Европейски фонд за районно развиване и държавния бюджет на Р България.
Общата стойност на плана е 6 617 380.00 лева, което е 100 % безплатна финансова помощ от ЕФРР и националния бюджет, без съфинансиране от страна на община Ямбол.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР