Ямбол. Кметът на Ямбол Георги Славов подписа днес в Министерството

...
Ямбол. Кметът на Ямбол Георги Славов подписа днес в Министерството
Коментари Харесай

Ямбол: Кметът Георги Славов подписа договор за изграждане на компостираща инсталация

Ямбол. Кметът на Ямбол Георги Славов подписа през днешния ден в Министерството на околната среда и водите контракт за осъществяване на план „ Проектиране и създаване на компостираща апаратура за разделно събрани зелени и биоразградими боклуци на община Ямбол “. Това оповестиха от общината .
С реализацията на плана ще се реализира понижаване на количеството депонирани битови боклуци, посредством обезпечаване на спомагателен потенциал за разделно събиране и преработване на този характерен тип боклук. Предвижда се доставянето на съдове за разделно събиране на зелените и други биоразградими детайли, както и на особено транспортно средство за извозването им до оборудването за преправка.
Компостиращата апаратура ще бъде построена на терен наоколо до площадката на Регионалното хранилище край с. Хаджидимитрово. С това се надграждат ограниченията, осъществени от община Ямбол по ръководство на отпадъците, тяхното оползотворяване и спазването на актуалните екологични правила. Строителството на оборудване за биоразградими боклуци и отделянето им от общия битов боклук бе планувано още при реализирането на плана за Регионална система за ръководство на отпадъците, по който бе рекултивирано остарялото ямболско хранилище и бе построена Клетка 1 на новото районно хранилище.
Новият план за компостиращата апаратура е на обща стойност 3 702 737,60 лв., от които над 2,5 млн. лева са безплатна финансова помощ от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 “, посредством Европейския фонд за районно развиване и бюджета на Република България. Общата дълготрайност на плана е 24 месеца, като осъществяването на дейностите се възнамерява в границите на 19 месеца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР