Ямбол. Една от емблематичните рок групи на всички времена –

...
Ямбол. Една от емблематичните рок групи на всички времена –
Коментари Харесай

Ямбол: Концерт на рок групата „Юрая Хийп“ ще се проведе в града на 2 юни

Ямбол. Една от емблематичните рок групи на всички времена – „ Юрая Хийп “ идва за концерт в Ямбол на 2 юни. Това оповестиха от Община Ямбол . Събитието е кулминационна точка на тържествата, отдадени на празника на града. Концертът на площада пред общината е с начален час 20.00 и е със свободен вход – като подарък да всички поданици и посетители на Ямбол.
Представянето в Ямбол е част от наситената с концерти по целия свят стратегия на групата. В края на април и през май „ Юрая Хийп “ забиват в Съединени американски щати и Канада, през юни са към този момент в Швеция, Германия, следват Швейцария и Чехия. В момента топ-групата приготвя новия си албум „ Living The Dream “, който се чака да излезе през септември.
Ядрото на настоящия състав на бандата продължава да бъде създателят на „ Юрая Хийп “ Мик Бокс, дал началото й в късните 60-те год. на предишния век. От дебютния си албум през 1970-а Very ‘Eavy, Unble’ Umble до момента групата има продадени повече от 30 милиона записи и участия допълнително от 60 страни по целия свят. В България британците идват за първи път през 1988 година, когато изнасят турне в огромните градове на страната, оставайки в историята като една от първите западни групи, пробили „ желязната завеса “ на някогашния комунистически лагер.
Иконичната „ July Morning “ е единствено един от шедьоврите на „ Юрая Хийп “, които ще прозвучат на концерта им в Ямбол на 2 юни. Феновете ще могат да се насладят и на други паметни части като " Easy Livin ", " Wizard ", " Gipsy ", " Sunrise ", " Look at Yourself " и мн. други
В сегашния състав на групата влизат Мик Бокс – соло китара, бек вокали, Фил Ланзън – клавири, бек вокали (от 1986 година насам), Бърни Шоу – вокали (също от 1986), Ръсел Гилбрук – барабани (влязъл в групата от 2007) и басистът Дейви Римър (от 2013 г.), с който ямболската аудитория се срещна предходната година при присъединяване му в плана " Voises of Rainbow " по време на Рок бир феста през юни. Само за две години през концерти в Ямбол минаха още редица рок-легенди като Боби Кимбъл (ТОТО), Иън Пейс (Дийп Пърпъл), Греъм Бонит и Дуги Уайт (Рейнбой) и др.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР