Ямбол. Две от ключовите зони в централната част на Ямбол,

...
Ямбол. Две от ключовите зони в централната част на Ямбол,
Коментари Харесай

Ямбол: Приключи обновяването на ключови централни зони в града

Ямбол. Две от основните зони в централната част на Ямбол, актуализирани по европейски план, ще бъдат отворени за публично прилагане от на следващия ден, 24 ноември. Това са централните паркови площи, източно от Безистена и секторът от главната пешеходна улица „ Г. Раковски “ – сред ул. „ Преслав “ и ул. „ Ген. Владимир Заимов “. Това оповестиха от прецснетъра на Община Ямбол .
В парковата зона ограниченията включваха изцяло преоформяне и възобновяване на пространството, в това число изцяло нова алейна система, която разрешава по-директна връзка сред двете централни пешеходни улици – „ Търговска “ и „ Г. Раковски “, също по този начин нова паркова мебел и детайли на градската среда, актуализирано парково осветяване, напълно нова, по-широка детска площадка с комбинирани уреди за разнообразни възрастови групи и други
По другия обект – ул. „ Г. Раковски “, бе положена нова настилка, построено енергоефективно улично осветяване, обособени са кътове за отдих и други В региона също е построена нова детска площадка с комбинирани уреди за разнообразни възрастови групи, въведени са ограничения за обезпечаване на налична градска среда за хора с увреждания.
Дейностите и по двата обекта бяха осъществени в период и те към този момент са въведени в употреба.
Модернизирането на двете зони в централната градска част на Ямбол бе осъществено по план „ Устойчиво и интегрирано развиване на градската среда на община Ямбол “ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020г., със 100 % финансиране по програмата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР