Ямбол. Днес зрителите на лятното кино в Ямбол ще имат

...
Ямбол. Днес зрителите на лятното кино в Ямбол ще имат
Коментари Харесай

Ямбол: Филмът „Борис I – Последният езичник“ ще бъде представен в града като част от закриващата програма на лятното кино

Ямбол. Днес феновете на лятното кино в Ямбол ще имат опция да видят супер продукцията „ Борис I – Последният богохулник “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол . Филмът, отдаден на българския държател, ще бъде излъчен единствено през днешния ден, а не както бе заложено авансово в програмата – на два пъти (с прожекции в петък и неделя). „ Борис I “ е основан през 1985 година в две елементи – „ Покръстването “ и „ Слово за буквите “. Специално за програмата на лятното кино в Ямбол от Националния кино център предоставиха игралната версия на кино лентата, в която сюжетът е показан в по-съкратен вид с обща дълготрайност два часа и половина.
В съботната вечер жителите могат да видят кино лентата „ Феникс “ на немския режисьор Кристиан Пецолд от програмата на ☺„ София филм фест “. Той споделя историята на оживялата след концентрационен лагер Нели Ленц, която се подлага на пластични интервенции, с цел да заличи белезите от обезобразеното си лице. Героинята последователно се завръща към естествения живот в Берлин след края на Втората международна война и игнорирайки предизвестията на приятелите си, взема решение да откри брачна половинка си Джони, за който има съмнения, че я е предал на нацистите. Главната актриса във „ Феникс “ и муза на Пецолд Нина Хос прави впечатляваща роля на жена, която се пробва да резервира достолепието си в сложни условия и не съумява да помири любовта със схващането за правдивост. Режисьорът и Хос основават една мощно затрогваща творба за дълбоките последствия от измяната.
Прожекциите на двата кино лентата са към този момент с по-ранен начален час – от 20.00. Вход свободен.
С „ Борис I “ и „ Феникс “ приключва тазгодишната стратегия на летния кино маратон в Ямбол. В шестото му следващо издание феновете имаха опция да се насладят на 10 златни български кино лентата и още толкоз топ-заглавия от програмата на София Филм Фест. Прожекциите бяха в продължение на два месеца, всяка петъчна и съботна вечер на възобновеното Лятно кино в парка. Организатор на лятната кино стратегия е Община Ямбол.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР