Ямбол. Днес, 133 години след Съединението, трябва да намерим воля

...
Ямбол. Днес, 133 години след Съединението, трябва да намерим воля
Коментари Харесай

Георги Славов, кмет на Ямбол: Днес, 133 години след Съединението, трябва да намерим воля за обединение по пътя към европейското бъдеще на България

Ямбол. Днес, 133 години след Съединението, би трябвало да намерим воля за обединяване по пътя към европейското бъдеще на България. Това сподели Георги Славов, кмет на Ямбол на церемонията по отбелязването на Съединението на Княжество България и Източна Румелия - един от най-значимите празници в българския народен календар. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Отбелязването на 133-тата годишнина от Съединението стартира с осъществявания на Ямболския духов оркестър с диригент маестро Васил Шейтанов.
В ритуала по издигане на националното знаме взе участие представителна военна част от Ямболския гарнизон.
„ Оценявайки Съединението от дистанцията на времето, сме длъжни освен да акцентираме смисъла му за развиването на българската страна, само че и постоянно да помним историческите заключения, наложени от него. Днес, 133 години от това знаменателно събитие, би трябвало да намерим воля за обединяване по пътя към европейското бъдеще на България “, акцентира в празничното си слово кметът на Ямбол Георги Славов.
По време на тържествената гала бе отслужен признателен молебен. Честването на Съединението продължи с шествие до паметника на починалите за националното ни избавление, където бяха поднесени венци и цветя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР