Ямбол. Денят на Ямбол отново събира в пъстра палитра низ

...
Ямбол. Денят на Ямбол отново събира в пъстра палитра низ
Коментари Харесай

Ямбол: Започват празничните събития за Деня на Ямбол

Ямбол. Денят на Ямбол още веднъж събира в пъстра палитра низ от атрактивни събития. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Честванията, отдадени на празника на града – Свети Дух (17 юни), ще бъдат сред 4 и 23 юни.
Празничната стратегия започва от през днешния ден с концерт на Танцова школа „ Всички стъпки “ от 20.30 часа в зала „ Диана “. Специален посетител на спектакъла, представян в две следващи вечери, е тийн-звездата Тита.
Утре честванията не престават с Хепънинга „ Докосни науката с нас “ и Парад на естествените науки. От източната страна на Безистена ще бъдат ситуирани центрове за завладяващи научни опити и демонстрации. Термично стесняване на въздуха, сладолед без фризер, вулканични кратери, робот и математическо моделиране на облекло, премерване на виталната мощ на белите дробове, балон, който се надува самичък, вълшебен цветя – това са единствено дребна част от провокациите за публиката. Своеобразното ревю за областите химия, биология, физика, астрономия и други има за цел да разкрие по наличен и занимателен метод уникалността на заобикалящия ни свят. Скритите секрети на естествените науки ще бъдат показани от няколко ямболски учебни заведения, Факултета „ Техника и технологии “ към Тракийски университет - Стара Загора, Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ и Телерик Академия. Организатори на проявата са Община Ямбол и Астрономическа обсерватория и планетариум – Ямбол.
На 6 юни в местността Бакаджика ще се организира обичайният Национален тракийски християнски събор Спасовден.
Кулминацията на празника е концертът на „ Джипси Кингс “ на 16 юни на централния площад в града. Преди фламенко-кралете на сцената ще се качат Стефан Вълдобрев и „ Обичайните обвинени “. Началото е от 20.00 часа, а входът е свободен.
Сред музикалните изкушения е и спектакълът „ Кармина Бурана “, показан от Плевенската филхармония на 10 юни. За феновете на театралното изкуство е 24-тото издание на Театралните празници „ Невена Коканова “ - от 10 до 15 юни, в това число.
На финала на честванията са историческите възстановки „ Влез в история “ от 21 до 23 юни на Тракийския и древен град „ Кабиле “. Зрелищният фестивал започва с пресъздаване на орфически обред по посрещане на Слънцето в най-дългия ден от годината – 21 юни, на паметното тракийско светилище. В съботния и неделния ден не престават атракциите в осмото подред издание на Панаира на туристическите заваления и анимации.
Подробната стратегия за Деня на Ямбол може да бъде забелязана на уеб страницата на Община Ямбол www.yambol.bg и в обществените мрежи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР