Ямбол. Близо 2,2 млн. лв. повече са постъпленията от местни

...
Ямбол. Близо 2,2 млн. лв. повече са постъпленията от местни
Коментари Харесай

Ямбол: Близо 2, 2 млн. ръст на събираемостта на местните данъци и такси, увеличението е при запазени нива на местните налози, но при строг контрол върху некоректните платци

Ямбол. Близо 2,2 млн. лева повече са постъпленията от локални налози и такси към края на юли т.г. в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Събраните данъци от началото на 2018 възлизат на съвсем 9,3 млн. лева, до момента в който за първите седем месеца на 2017 са били 7,1 млн. лева Тенденцията е ясно обрисувана, в случай, че в Ямбол няма увеличение на налозите, а равнищата им бяха непокътнати като в миналата година.
Ръстът на събираемостта в забележителна степен се дължи на строгите ограничения, прилагани към неточни платци, вследствие на които има съществено завишение на постъпленията от платени налози и такси за минали интервали.
Най-висок дял в приходите за отчетния интервал имат заплащанията на налога върху моторните транспортни средства. Към края на юли постъпленията от него възлиза на близо 2,3 млн. лева, от които над 643 хиляди лева са заплащания за минали години.
На съвсем 2 млн. се равняват приходите от налог здания. Над една четвърт от тях (510 913 лева.) са от заплащания за остарели интервали. За съпоставяне, за първите седем месеца на предходната година по остарели отговорности са постъпили средства в размер на 255 454 лева Ръстът на събираемостта се дължи и за завишението при внасянето на налог върху недвижимите парцели и за настоящата година. За същия интервал на 2017 те са били 1,2 млн., до момента в който в този момент са близо 1,4 млн. лв..
От януари до юли, в това число, на т. година постъпленията от такса битови боклуци са в размер на 2,5 млн. лева, от които 478 хиляди лева са заплащания за минали години.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР