Ямбол. Без европейската солидарност много от важните за населените места

...
Ямбол. Без европейската солидарност много от важните за населените места
Коментари Харесай

Областният координатор на ГЕРБ-Ямбол Георги Славов: Над 27 млн. лв. се инвестират в Ямболска област по ОП „Региони в растеж“

Ямбол. Без европейската взаимност доста от значимите за обитаемоте места планове нямаше по какъв начин да се случат. Благодарение на средствата от еврофондовете Ямбол е с напълно изменен образ и хората правят оценка изгодите от районната политика по въздействието, което тя оказва на качеството им на живот и средата, в която живеят. Това съобщи кметът на Ямбол и регионален координатор на ГЕРБ Георги Славов по време на цивилен разговор на тематика районно развиване, който се организира в регионалния център, оповестиха от пресцентъра на партията. Събитието е част от серията цивилен разговори под мотото „ Европа в нашия дом “. Във форума взе присъединяване министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.
В Ямбол районният министър осведоми, че през тази година в района следва реализация на значими пътни планове. Около 1,8 млн. лева ще бъдат обезпечени за доизграждане на източния обходен път на Ямбол. Ще се пристъпи и към доизграждане на южния обход, за който към този момент са завършени процедурите по отчуждаване на парцели. Стойността на плана е за над 17 млн. лева, от които 12 млн. лева за строителството на ж.п. надлез и 5 млн. лева за създаване на пътната права. Министър Аврамова акцентира, че за плана ще се търси финансиране за поетапно създаване. Предстои да стартира ремонт и на пътя Елхово – Скалица. Поетапно ще се рехабилитират и сектори по 39 км. трасе на пътя II-53-Ямбол-Калчево-Челник-Тамарино-Средец.
Близо 33 млн. лева с Данък добавена стойност ще се влагат в възстановяване на положението на водоснабдителната и канализационната мрежа в област Ямбол. ВиК операторът към този момент кандидатства за финансиране на плана от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “, стана ясно още по време на форума.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР