Ямайската спринтьорка Шели-Ан Фрейзър Прайс ще сложи край на кариерата

...
Ямайската спринтьорка Шели-Ан Фрейзър Прайс ще сложи край на кариерата
Коментари Харесай

Шели-Ан Фрейзър Прайс ще се сбогува с леката атлетика след Олимпийските игри в Париж 2024

Ямайската спринтьорка Шели-Ан Фрейзър Прайс ще постави завършек на кариерата си след завършека на Олимпийските игри в Париж 2024, разгласи самата тя пред списание " Essence ".

В изявлението 37-годишната атлетка признава, че главната причина за решението е нейното предпочитание да прекарва повече време със фамилията, което я е подкрепяло през всичките тези години.

" Няма ден, в който да ставам, с цел да упражнявам, и да не си споделям: " Приключих с това. Синът ми има потребност от мен. Съпругът ми (Джейсън Прайс) и аз сме дружно от преди да печеля през 2008 година. Той се жертва за мен. Ние сме в партньорство, един екип. И точно с помощта на тази поддръжка мога да върша нещата, които съм правила през всичките тези години. И мисля, че в този момент им дължа това ", разяснява Фрейзър-Прайс.

Родената в Кингстън бегачка е най-успешната състезателка в спринта на 100 метра на олимпийски игри, като във витрината си има два златни (Пекин 2008 и Лондон 2012), един сребърен (Токио 2020) и един бронзов орден (Рио де Жанейро 2016). От най-големия състезателен конгрес Шели-Ан Фрейзър Прайс има още едно златно и три сребърни оценки.

На международни шампионати ямайката има общо шест завоювани трофеи в бяганията на 100 и 200 метра и още четири в обособените щафети. Към тези триумфи може да прибавим още шест медала от шампионати на планетата в другите дисциплини (5 сребърни и 1 бронзов).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР