Якоруда е новото огнище на Covid-19 в област Благоевград. 21

...
Якоруда е новото огнище на Covid-19 в област Благоевград. 21
Коментари Харесай

Огнище на Covid-19 в цех в Якоруда


Якоруда е новото огнище на Covid-19 в област Благоевград. 21 са доказаните случаи на болестта за последното денонощие, написа БНР.

19 служащи в шивашки завод в Якоруда са дали позитивен резултатзапрясна коронавирусна зараза. В предприятието работят към 100 индивида, като двама от тях са настанени в тежко положение в болница още предходната седмица.Френският шеф епоискал всички хора да бъдат изследваниитака е записано огнището.

Работниците и фамилиите им са карантинирани.С последните случаи Якоруда се оформя като съществено огнище на болестта,расте и броят на умрелите.

Две паралелки от приблизително учебно заведение в Разлог са карантинирани и са минали на отдалечена форма на образование поради позитивни проби на възпитаници. Засега в другите учебни заведения в региона няма данни зазаразени с Covid-19. Според здравните специалисти разпространяването на вируса в образователните заведения ще се усилва и е доста евентуално да се стигне до резултата на лавината.

За последното денонощиеположителните проби в област Благоевградса 59 по информация на РЗИ, което, съотносимо към броя на популацията, слага региона преди всичко в страната.Тази наклонност бележи резистентност през последния месец.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР