Якоб Маркстрьом, Юси Сарос и Игор Шестьоркин са тримата финалисти

...
Якоб Маркстрьом, Юси Сарос и Игор Шестьоркин са тримата финалисти
Коментари Харесай

NHL обяви тримата претенденти за приза “Везина”

Якоб Маркстрьом, Юси Сарос и Игор Шестьоркин са тримата финалисти за трофея “Везина” за най-хубав вратар през сезона в NHL, оповестиха от организацията. Генералните мениджъри на 32-та клуба ще изберат спечелилия преди финалната серия.

Маркстрьом приключи постоянния сезон с баланс 37-15-9 (победи, загуби и загуби след продължение) в 63 мача за Калгари Флеймс, записвайки и девет шътаута (без позволени попадения). Той е на трето място в класацията за получени голове приблизително на дуел (2.22) и на трето по % спасявания (92.2).

Флеймс завоюваха Тихоокеанската дивизия и в случай че Маркстрьом грабне наградата “Везина”, той ще бъде вторият вратар на тима с сходно самопризнание след Мика Кипрусоф през 2006.

Сарос приключи първи в NHL по изиграни срещи (67) и мачове като титуляр (67), записвайки баланс 38-25-3. Той е трети по победи, шести по дуели без позволен гол (четири), осми по % спасявания (91.8 процента) измежду вратарите с най-малко 20 срещи и 15-и по приблизително получени попадения (2.64). Сарос също по този начин е втори по брой изстрели към вратата (1934) и първи по прекарано време в игра (3931:23 минути).

Сарос оказа помощ на Нешвил да завоюва втората уайлдкард квота в Западната конференция и в случай че получи премията, той ще бъди вторият пазач в историята на Предатърс с сходно самопризнание. Първият бе Пека Рине през 2018.

Шестьоркин, чиято запаса е съветският национал с български корени Александър Георгиев, приключи 53-те си мача (52 като титуляр) за Ню Йорк Рейнджърс с баланс 36-13-4. Той води в NHL по голове приблизително на дуел (2.07) и % спасявания (93.5), а също така е трети по шътаути (шест) и шести по победи.

Рейнджърс стигнаха да второто място в Столичната дивизия с помощта на още няколко достижения на Шестьоркин. Той има 92.9 % спасявания при числено преимущество за противника и е с 82.3 % пауърплей обстановки, приключили със “суха мрежа”.

Всеки един от тримата е за първи път в кариерата си финалист за трофея “Везина”. Марк-Андре Флюри от Минесота Уайлд завоюва наградата през предишния сезон, когато се състезаваше за Вегас Голдън Найтс.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР