Якетата от пух са доста често срещана част от гардероба

...
Якетата от пух са доста често срещана част от гардероба
Коментари Харесай

Как се пере правилно пухеното яке?

Якетата от пух са много постоянно срещана част от дрешника на съвсем всяка дама. Те топлят много, комфортни са за носене, както и елементарно се намират по магазините. Но с цел да ги запазим в чудесно положение би трябвало да поставяме подобаващи грижи за тях, както и за изпирането им. Но по какъв начин можем да почистим и изперем якето си в пералнята, тъй че неговият пух да бъде непокътнат в положително положение?

За задачата, е редно да се огледаме за етикета на якето и да погледнем иконите на него, които сочат по какъв начин тъкмо би трябвало да се пере. Ако няма картинка за това, че е целесъобразно единствено ръчно пране за него, това значи, че умерено може да го сложите в пералнята.  Преди да стартираме да перем пухеното яке непосредствено в пералнята, би трябвало да знаем някои значими неща, защото е значимо за неговото положение след изпиране.
Как да премахнем неприятната миризма от прането?
Поне на всяка една стопанка ѝ се е случвало да извади прането от пералнята си и то да мирише неприятно. Проблемът не наподобява толкоз зле, к...
Прочети повече
Добре е да създадем инспекция дали има предмети във всички джобове. Също по този начин да се огледаме и  за петна по якето. Якетата с пух, постоянно имат мръсни деколтета, джобове и маншети. Ако има петна, добре е да се обработят в допълнение преди изпиране. За да създадем това, би трябвало да избършем тези места със специфичен препарат или сапун за пране на петна.

Не бива да перем две якета едновременно - това няма да отстрани добре петната от тях и в най-хубавия случай може да скапе формата им. Добре е да използваме специфичен препарат за пране на яке. Не бива да опитваме  да го изпираме с елементарен прахуляк, това е риск да унищожим тъканта му вечно.

Ако пералнята ни има специфична стратегия за пране на якета, тогава несъмнено  може да използваме нея.  Най-деликатната функционалност на пералната машина е да пере пухени якета. Не бива да забравяме, че прането би трябвало да се състои при температура до 30 градуса по Целзий.

В допълнение към програмата за пране, би трябвало да активираме и спомагателна функционалност за изплакване, в случай че е допустимо, или след процеса на пране да стартираме друго изплакване, с цел да отмием по-добре препарата, тъй като пухът ще го всмуква. Най-добре е да оставим центрофугата, тъй като пухът ще промени позицията си в якето при високи обороти и даже ще излезе от шевовете, което може да аргументи щета на облеклата. За да изсъхне вярно, би трябвало да разкопчаем всички копчета, ципове и други клипси.
Бяло като сняг пране: Как да го реализираме с ДОМАШНИ средства?
Белите облекла наподобяват ужасно и като облекло, и като домакински текстил. Съвременната промишленост предлага огромно многообразие от щампи и...
Прочети повече
Също по този начин се предлага да обърнем вътрешната част на якето на открито с цел да изсъхне по-добре. След изпиране пухът нормално се натрупва на купчини, тъй че можем да се опитаме да изтърсим якето и да разпределим пуха отмерено по повърхността. След това би трябвало да го окачим на окачалка. По време на процеса на сушене постоянно би трябвало да изправяме якето надолу, с цел да сме сигурни, че е отмерено, с цел да ускорим скоростта на сушене.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР