Якета от 100% рециклиран материал са част от новата колекция

...
Якета от 100% рециклиран материал са част от новата колекция
Коментари Харесай

Якета от 100% рециклиран материал в новата колекция на Lidl

Якета от 100% рециклиран материал са част от новата сбирка есен-зима, която Lidl включва в асортимента си за първи път. Колекцията е за цялото семейство – от бебета до XXL размери – и може да бъде открита във всички магазини на вериката от четвъртък, 24 септември. Еко моделите са направени по технологията Bionic Finish Eco, която предотвратява задържането на вода и петна по текстила.

Еко продуктите в сбирката са основани с мисъл за природата и са сертифицирани като артикули от стабилно произвеждане. Логото на Global Recycling Standard, което може да бъде намерено върху част от изделията, удостоверява прозрачността на процесите в индустриалната верига и подсигурява, че висококачественото ватиране е от 100% рециклиран материал, а импрегнирането на текстила е направено по технология, щадяща околната среда.

Колекцията се отличава с олекотени и издържани в модерните за сезона цветове. В допълнение към мъжката и дамска сбирка, компанията предлага и серия разноцветни бебешки космонавти, детски и тийнейджърски модели.

Якетата от 100% рециклиран материал са втори подобен продукт в асортимента на веригата, откакто преди месец тя показа и първите си спортни обувки с текстилна част, създадена от 100% рециклирана пластмаса.

" Това е следващата продуктова иновация от политиката на Lidl в тази посока, част от интернационалната тактика REset Plastic на групата Шварц. “, разяснява Елица Георгиева, началник „ Корпоративни връзки “ в Лидл България.

Стратегията REset Plastic е фокусирана върху избягването и намаляването на използването на пластмаса, в това число смяна на опаковки, преработване, начинания, свързани с почистването на водни басейни, и създаването на нововъведения. Тя намира действително изражение и в сходни нововъведения при продуктите. Така да вземем за пример, 25% от рециклираната пластмаса, употребена за серията обувки на Lidl е от остарели пластмасови (PET) бутилки, събирани от плажове и крайбрежни региони, което предотвратява попадането им във водните басейни.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР