Яке на Майкъл Джексън бе продадено на търг в Ню

...
Яке на Майкъл Джексън бе продадено на търг в Ню
Коментари Харесай

Продадоха яке на Майкъл Джексън за 300 000 долара

Яке на Майкъл Джексън бе продадено на търг в Ню Йорк за близо 300 000 $, оповестява Reuters. То е израбатено особено за първото независимо турне на Краля на попа. 

Цената на театралното облекло надвиши три пъти първичните упования на аукционната къща Julien’s Auctions, която провежда наддаването. 

Черното яке, подписано персонално от Майкъл Джексън със сив непрестанен маркер на гърба, е носено от него по време на турнето Bad от 1987 до 1989 година То е един от паметните аксесоари на звездата, дружно с червено-черното кожено яке от клипа на Thriller, което бе продадено за 1.8 милиона $ през 2011 г. 

Вещите на Майкъл Джексън се трансфораха в едни от най-търсените колекционерски предмети след неочакваната му кончина през 2009 година Той умря на 50-годишна възраст в Лос Анджелис след използването на свръхдоза приспивателни. 

Якето от турнето Bad бе продадено от тексаския предприемач Милтън Верет дружно с още 100 експоната от неговата рокендрол сбирка. На аукциона, който бе проведен под името The Icons & Idols: Rock-N-Roll, бяха препоръчани и електрически китари, принадлежали на музиканти, като Боб Дилън, Пол Макартни, Ерик Клептън и Боно. 

Китарата, на която Принс е свирил по време на последното си театрално осъществяване през 2016 г, бе продадена за 156 хиляди $, а мотоциклетното кожено яке, което той носи във кино лентата Purple Rain от 1984 година, събра сумата от 37 хиляди $. 

Част от постъпленията от аукциона ще отидат за фондацията MusicCares, която e част от американската звукозаписна академия Grammy и обезпечава здравни и обществени услуги за нуждаещи се музиканти.     / profit.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР