Яхтата или Windwalker спечели първо място и призът Синя лента

...
Яхтата или Windwalker спечели първо място и призът Синя лента
Коментари Харесай

Във Варна завърши ветроходната регата Кор Кароли

Яхтата или " Windwalker " завоюва първо място и наградата " Синя лента " от ветроходната регата " Кор Кароли ", която приключи през днешния ден във Варна. В надпреварата се включиха 35 яхти, като измежду участниците имаше и ветроходци от Украйна. Регатата беше оспорвана и в четирите спортни дни и до последно " Evil Woman " и " Windwalker " се бориха за първото място.

Варна

Състезателният ден за ветроходците стартира едва - с лек вятър и неподходяща посока на вълнението. След като излязоха от варненския залив обаче и на връщане от Аладжа банка, вятърът се усили и яхтите поеха назад към порт Варна с опънати спинакери. Това трансформира морето в театър от цветове - атрактивна панорама за жителите и гостите на Варна.
Михаил Томов, фондация " Кор Кароли ": Тази година регатата започва от Бургас, мина през стадий в Свети Влас и приключва във Варна. О спорвана конкуренция за първото място - наградата " Синя лента " за най-бързата яхта по действително време, минала всички стадии.
В първия ден на надпреварата, най-бързо измина дистанцията от Бургас до о-в Свети Иван яхтата " Evil Woman ", следвана от " Windwalker ". В идващите два стадия - Бургас - Свети Влас, и Свети Влас - Варна, позициите бяха разменени. Затова и днешната последна гонка беше толкоз оспорвана.

Накрая обаче всички ветроходци бяха безапелационни, че най-големия триумф на регатата е популяризирането на спорта измежду младите и вярата, че огромните ветроходни триумфи на българските мореплаватели от предишното ще бъдат повторени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР