Яхт клуб Кап. Георги Георгиев – Порт Варна ще популяризира

...
Яхт клуб Кап. Георги Георгиев – Порт Варна ще популяризира
Коментари Харесай

Варненски яхт клуб ще популяризира ветроходния спорт

Яхт клуб „ Кап. Георги Георгиев – Порт Варна ” ще разпространява ветроходния спорт с план, финансиран от Изпълнителната организация за обучение, аудиовизия и просвета на Европейската комисия по Програма Еразъм + Спорт, научи Moreto.net.

Продължителността на плана е една година, считано от първи януари 2018. Партньори са Спортно учебно заведение “Морски спортове Тенерифе ”, Тенерифе, Канарски острови, Атлантически океан Испания, Морски клуб Сирос, Сирос, Цикладски острови, Егейско море, Южно Егейско море, Гърция.

Проектът има за цел популяризирането на ветроходния спорт, като активност навън за деца и младежи с еднаквa достъпнoст за деца от разнообразни обществени среди и с равно присъединяване на девойки и момчета. 

Той цели също да увеличи квалификацията на треньорите и състезателите, представящи разнообразни ветроходни учебни заведения и обичаи, посредством продан на познания и положителни практики. 

С помощта на сегашния план чакаме да се развива и укрепва съдействието сред сътрудниците. Всички сътрудници ще бъдат домакини на идентичен брой действия, подкрепяни от доброволци

Предвидени са 6 интернационалните срещи – Първа среща на сътрудниците (Януари), Лагер за Оптимист (Февруари), Лагер за Лазер 4.7 (Март), Лагер за Оптимист (Август), Лагер за Лазер 4.7 (Октомври) и Закриваща среща (Декември). По време на втория лагер за Оптимист ще се организира клиника за обмер за повишение квалификациите на треньори, регатни съдии и жури. 

В практическия модул на клиниката интензивно ще бъдат включени и младите ветроходци. На локално равнище трите партньорски клубове ще провеждат Дни на отворените порти на ветроходния спорт.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР