Yahoo планира да съкрати повече от 20% от общо 8600

...
Yahoo планира да съкрати повече от 20% от общо 8600
Коментари Харесай

Технически съкращения: Yahoo ще съкрати 20% от работната си сила

Yahoo възнамерява да редуцира повече от 20% от общо 8600 чиновници като част от огромно преструктуриране , предава „ BBC “.

Технологичната компания реорганизира рекламното си звено, което ще загуби повече от половината от отдела до края на годината. Близо 1000 чиновници ще бъдат наранени от съкращенията до края на седмицата.

Yahoo е най-новата софтуерна компания, която разгласи загуба на работни места, защото фирмите се борят със спад в търсенето, висока инфлация и възходящи лихвени проценти . Неин представител съобщи пред „ BBC “:

„ Тези решения в никакъв случай не са лесни, само че имаме вяра, че сходни промени ще опростят и укрепят нашия рекламен бизнес в дълготраен проект, като в същото време ще разрешат на Yahoo да дава по-добра стойност на нашите клиенти и сътрудници. “

Yahoo, която е благосъстоятелност на частната капиталова компания Apollo Global Management след изкупуването за 5 милиарда $ през 2021 година, добави, че този ход ще разреши на компанията да стесни фокуса и вложенията си върху своя водещ рекламен бизнес, наименуван DSP или платформа от страна на търсенето.

Промени в рекламата

Съкращенията са част от по-мащабните старания на компанията да рационализира интервенциите в рекламния отдел на Yahoo. Това се случва, защото доста рекламодатели понижиха маркетинговите си бюджети в отговор на рекордно високите равнища на инфлация и продължаващата неустановеност по отношение на рецесията.

Пренасочването алармира за желанието на компанията да спре да се конкурира непосредствено против Гугъл и Meta на Фейсбук за доминиране на цифровата реклама.  Говорителят на Yahoo добави:

„ Новият отдел ще се назовава – просто – Yahoo Advertising. “

И още:

„ Като удвоим напъните си върху DSP (С пециализиран микропроцесор за цифрова обработка на сигнали ) въз основата на всички канали, ние ще дадем приоритет на поддръжката на нашите най-хубави световни клиенти и ще стартираме още веднъж профилирани екипи за рекламни продажби към собствености, притежавани и ръководени от Yahoo – в това число Yahoo Finance, Yahoo News, Yahoo Sports и други. “

Съкращенията в Съединени американски щати доближиха повече от двегодишен връх през януари, защото софтуерната промишленост, в миналото благонадежден източник на претовареност, редуцира работни места с втория най-голям ритъм в историята, с цел да се приготви за допустима криза , демонстрира отчет в четвъртък.

Компании, в това число Гугъл , Amazon и Meta , в този момент се борят с това по какъв начин да балансират ограниченията за понижаване на разноските с нуждата да останат конкурентоспособни , защото потребителските и корпоративните разноски се свиват на фона на висока инфлация и възходящи лихвени проценти след пандемията.

Главният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг акцентира, че последните съкращения на работни места са били „ най-трудните промени, които сме правили в историята на Meta “ , до момента в който Twitter редуцира към половината от личния състав си, откакто мултимилиардерът Илон Мъск пое контрола през октомври.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР