Ягуар одраска с нокти лявата ръка на посетителка, която прескочила

...
Ягуар одраска с нокти лявата ръка на посетителка, която прескочила
Коментари Харесай

Ягуар нападна жена в зоопарк, прескочила ограда, за да си направи селфи с животното

Ягуар одраска с нокти лявата ръка на посетителка, която прескочила буферната бариера, с цел да си направи селфи с него в зоологическата градина "Уайлдлайф уърлд зу " край Финикс, шата Аризона, съобщи Ройтерс.

Зоопаркът увери приятелите на животните, че ягуарът няма да бъде убит поради случая в събота. На снимано с телефон видео се вижда по какъв начин ранената жена се свива от болежка и сяда на пода.

"Чух младата жена да вика: "Помощ, помощ, помощ... ", а ягуарът провря лапите си през решетките и заби нокти в ръката й, " сподели очевидецът Адам Уилкърсън.

Майката на Уилкърсън разсеяла ягуара като хвърлила бутилка с вода в ограждението, а Уилкърсън издърпал посетителката. На друго видео се вижда по какъв начин животното захапва пластмасовата бутилка с вода.

Потърпевшата - на възраст към 30 години - незабавно била закарана в болница и получила здравна помощ. След това се върнала в зоопарка да се извини за стореното.

"Тя е желала да си направи селфи или просто да снима ягуара. Поставила е ръката си прекомерно покрай заграждението и котката е съумяла да я доближи, " сподели кореспондентка от локална медия.

В изказването на зоопарка се отбелязва, че женският ягуар не е напускал заграждението и към този момент тече следствие на случая.

Буферната зона преди заграждението е необятна няколко метра. За да се озове в нея, човек би трябвало да се покатери и да прескочи преградата, което не е елементарно.

"Това са диви животни и преградите се слагат по някаква причина, " сподели говорителката на зоологическата градина Кристи Моркъм.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР