Ядрената програма на Северна Корея става все по-мощна, способна и

...
Ядрената програма на Северна Корея става все по-мощна, способна и
Коментари Харесай

ЦРУ: Северна Корея може да ни удари скоро!

Ядрената стратегия на Северна Корея става все по-мощна, способна и напредничава. Това съобщи в изявление за CBS News шефът на Централното разследващо ръководство Майк Помпео.

Той уточни, че „ до няколко месеца “ режимът на Ким Чен-ун ще има опция да нанесе нуклеарен удар по континентална Америка. Наскоро той беше декларирал, че на севернокорейците ще им отнеме години, с цел да бъдат действителна опасност за Съединени американски щати, само че срокът е доста по-малък.

Напрежението на Корейския полуостров се усили фрапантно, откакто Северна Корея извърши сполучливо няколко ракетни и нуклеарни тествания, които покачиха градусите в района.

Американският президент Доналд Тръмп заплаши страната с „ огън и гняв “, в случай че продължи с провокациите. Съединени американски щати и Северна Корея си насочиха взаимни закани за тотално заличаване с нуклеарни бойни глави.

„ За Северна Корея можем да кажем това – знаем, че не престават да уголемяват нуклеарната си стратегия. Не знаем обаче точният темперамент на това, което се случва. Не знаем по кое време ще правят ново тестване. Но знаем, че страната е риск за националната ни сигурност и уголемява нуклеарната си стратегия “, съобщи шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР