Ядките и семената биха могли да бъдат ценен източник на

...
Ядките и семената биха могли да бъдат ценен източник на
Коментари Харесай

Накиснете вечер орехи в подсолена вода, сутринта ги хапнете, ефектът е поразяващ

Ядките и семената биха могли да бъдат скъп източник на растителен протеин. Също по този начин тези вкусни лакомства съдържат изключително високи равнища на фитинова киселина, форма на минерален фосфор, който се намира в много зърна, ядки, бобови растения и семена. Въпреки че фитиновата киселина може да помогне в намаляването на холестерола и да обезпечи на тялото скъпи антиоксиданти, прекомерно многото фитинова киселина би могла да попречи на тялото да всмуква и вярно да храносмила скъпите минерали, включително цинк, калций и желязо.

За благополучие накисването на орехите и семената ще понижи равнището на фитинова киселина, оставяйки в тях единствено потребните субстанции.

5 аргументи, заради които е належащо да започнете да накисвате ядките и семената още през днешния ден.

Здрави вътрешности
Ядките и семената съдържат огромни количества нишки, които са част от храната, която не се усвоява. Този несмилаем материал оказва помощ да поддържате здравето на дебелото черво и храносмилателния тракт и ги почиства от отлагания и останки. Когато сте напоили ядките и семената, можете да ядете повече от тях, без да консумирате прекалено много фитинова киселина и да се насладите на всички потребни нишки. Орехите и семената са по-лесни за храносмилане след накисване, по този метод дебелото черво не се нервира елементарно и не изпитва стрес. Предотвратяване на синдрома на раздразнените вътрешности. Синдром на раздразненото черво – заболяване, което може да докара до мъчителни чревни конвулсии след хранене на избрани храни. Ядките, семената и зърната съдържат ензимни инхибитори, които блокират ензимите, които смилат храната. Накиснатите артикули отстраняват ензимните инхибитори и затова предотвратяват появяването на проблеми с храносмилателния тракт, което може да докара до синдром на раздразнените вътрешности.

Помощ в усвояването на глутена
Ядките и семената не са единствените артикули, които усъвършенстват качеството си след накисване. Ако постоянно ядете пълнозърнести храни, накиснати преди приложимост, те задействат ензимите, които стартират да събарят глутена. Накиснатите зърна деактивират ензимните инхибитори, които другояче биха попречили вярното мелене на зърната. Накиснете зърната и можете да се насладите на изгодите от тях, без боязън от глутен.

И това е забавно: Без паласки и мазнини по корема с вълшебна напитка и шепа бадеми - Четете още на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to

Блокиране на фитиновата киселина, абсорбираща минералите
Фитиновата киселина в ядките и семената всмуква минералите, които са от значително значение за положителното здраве, като се свързва с минералите и предотвратява тяхното разграждане. Фитиновата киселина може да се извлича от цинк, желязо, магнезий и калций, заради което е извънредно значимо да отстранявате фитинова киселина, като накисвате ядките и семената преди консумация. Премахването на тези антихранителни субстанции ви подсигурява, че тялото ви ще всмуква всички минерали, без да ги загубите.

Отстраняване на танините
Танин – вещество, което основава изсъхнал и леко горчив усет на черен чай и алено вино. Много хора могат да бъдат чувствителни към танини и да почувстват гадене или тежест в стомаха след ястие или пиянство. Накиснатите орехи отстраняват танините много бързо, стават по-тъмни и танините се отстраняват. Накисването на ядки и семена е релативно елементарен развой, който не изисква спомагателна работа. Всичко, което е належащо да извършите, е да премахнете фитиновата киселина – накиснете ги в леко подсолена вода за 7-24 часа, по-късно ги изсушете във фурна или изсушител при температура от към 65 градуса. Можете да добавите малко киселина – лимонен сок или кисело мляко във водата, с цел да улесните този развой, само че не е наложително. В допълнение към всички преимущества напоените ядки и семена са просто доста вкусни!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР