Ядете здравословно, спортувате редовно и въпреки това не можете да

...
Ядете здравословно, спортувате редовно и въпреки това не можете да
Коментари Харесай

Сутрешни навици, от които трупате килограми

Ядете здравословно, спортувате постоянно и все пак не можете да свалите последните 5 кг за така мечтаната съвършена фигура. Оказва се, че повода за това може да се крие в някои от ежедневните утринни привички.

Пет аргументи да се отдаваме на утринен секс по-често

Ето 7 утринни навика, поради които има възможност да трупате килограми:

Спите до късно

Твърде дребното сън кара организма ви да създава стресовия хормон кортизол, който усилва апетита. Въпреки това, успиването не е по-полезно. Според ново проучване спането повече от 10 часа на денонощие може да докара до по-висок показател на телесна маса. Лекарите предлагат да спим сред 7 и 9 часа на нощ.
 заран ThinkStock/Getty Images
Избягвате кофеина

Кофеинът подтиква централната нервна система, тъй че ежедневният му банкет под формата на кафе форсира метаболизма с 5-8% и изгаряте сред 98 и 174 калории повече. Черният чай, който също съдържа кофеин, форсира метаболизма с до 12%.

Забързаният метод на живот

Твърде многото задължения, започващи от първата секунда на събуждането може да ви накара да мислите, че времето ви е лимитирано. След което ще започнете да вършиме всичко в експедитивност. Въпреки че това може да ви помогне за усъвършенстване на времето, този забързан всекидневен метод на живот може да усили възприятието на безпокойствие. Това в подмяна ще повлияе на тежестта ви.

Недостатъчно слънчева светлина

Това може и да не наподобява като нещо, обвързвано с напълняването, само че съществуват индикации, че слънцето подкрепя активирането на метаболизма в ранната част на деня. Проучване потвърждава, че UV лъчите рано заран са потребни. Те доставят тялото с сила, до момента в който подтикват метаболитната интензивност. 20-30 минути дневна светлина е задоволителна, с цел да се отрази върху тежестта ви.
 заран ThinkStock/Getty Images
Не си оправяте леглото

Това също може да прозвучи необичайно, само че е правилно. Изследване на американската Sleep Foundation разкрива, че хората, които си оправят леглото, също рапортуват и за по-добро качество на съня. А то е от извънредно значение за поддържането на здравословно тегло.

Забравяте да се претеглите

Учени от университета Корнел са потвърдили, че всекидневното изтегляне е сполучлива техника за поощряване на отслабването. Най-доброто време да стъпите на кантара е незабавно след ставане заран, преди да ядете и пиете каквото и да било. Тъй като губите тегло от вода през нощта, заран ще получите най-точен резултат, показват от Bright Side.

Седем утринни навика, които ни вършат щастливи

Ядете прекомерно малко на закуска

Учени упорстват, че с цел да отслабнете, би трябвало да се поглезите с изобилна и вкусна закуска. Една уравновесена закуска съдържа към 600 калории от чисти протеини и въглехидрати – позволете си и лек десерт, с цел да спазвате по-лесно диетичния си проект за деня.
 закуска ThinkStock/Getty Images
По тематиката Идеалната закуска 10 неща, от които би трябвало да се откажете, с цел да бъдете щастливи 15 аргументи да пием вода с лимон всяка сутрин
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР