Яденето на сурово месо от кучета и котки е често

...
Яденето на сурово месо от кучета и котки е често
Коментари Харесай

Храненето на домашните любимци със сурово месо не е безопасно

Яденето на сурово месо от кучета и котки е постоянно срещано, само че е обвързвано с опасности - допустимо е домашните любимци освен да обхванат резистентни към антибиотиците бактерии, само че и да заразят с тях стопаните си, сочат резултатите от проучване, представени от Франс прес.

Храненето на кучета и котки със сурово месо има от ден на ден поддръжници измежду притежателите на 140 милиона четириноги в Европа. Някои считат, че това обезпечава здрави зъби, лъскава четина и положително здраве на домашните им любимци. Други виждат в това опция да се избегнат добавките в храните за кучета и котки. Учени от университета в Цюрих обаче бият сигнал за паника.

"Възможно е суровото месо да съдържа патогени или резистентни към антибиотиците бактерии и да е обвързвано със здравни опасности за домашните ни любимци и за самите нас ", предизвестиха те.

За да стигнат до тези изводи, учените анализирали 51 проби от съдържащи сурово месо храни за домашни любимци. Оказало се, че в 73 на 100 от пробите равнището на ентеробактериите надвишава европейските регламентирани правила, 4 на 100 са инфектирани със салмонела, която провокира разстройства в стомашно-чревния тракт - диария, повръщане, а над 50 на 100 съдържат резистентни към антибиотиците бактерии, като Ешерихия коли, които може да бъдат предадени на индивида.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР