"Ядът ми мина от вчера. Не мога да се занимавам

...
"Ядът ми мина от вчера. Не мога да се занимавам
Коментари Харесай

БЛИЦ TV! Министър Банов даде странно обяснение за тежко нарушение, в което бе изловен

"Ядът ми мина от през вчерашния ден. Не мога да се занимавам с това и да се нервирам ", това съобщи министърът на културата Боил Банов във връзка новината от през вчерашния ден, че е бил санкциониран, защото е бил заловен да пуши в кабинета си.

"Каквото човек самичък си направи, то никой различен не може да му го направи ", сподели още той.

Все отново Банов съобщи, че се извинява на обществото за случилото се: "Извинявам се. Не е вярно ".

"До колкото знам през днешния ден ще би трябвало да получа акта. Не знам обаче по кое време ще го платя. Малко ми е тежко в този момент - знаете, че нямам заплата.

Ще ревизира какви са законовите периоди за заплащането на акта ", увери Банов, които какво всички министър от кабинета са със замразени заплати до края на изключителното състояние.

"Забавихме се с ограниченията за артистите поради тази отврат, която ни заля - този противен вирус ", отсече обществените министър.

"Разработваме механизми за след изключителното състояние, с цел да се даде опция на доста планове, които да минат през Национален Фонд "Култура ", посочи Банов, който преди този момент показа държавните решения и ограниченията в поддръжка на културния и креативния бранш на национално равнище.

Около 1200 души ще бъдат подкрепени с по една минимална работна заплата дружно с осигуровките. Това не е обществена помощ. Около два милиона и седемстотин хиляди лв. ще ни коства това ", съобщи пък общественият министър Деница Сачева, която също бе на конференцията.



Министър Сачева употребява момента и с цел да разгласи какво се случва с безработицата у нас по време на изключителното състояние.

"4 670 са хората, които през вчерашния ден се записаха в Бюрата по труда. От тях 3 385 са заявили, че са изгубили работата си поради обстановката, която е подбудена поради разпространяването на ковид у нас.

Притеснителни СНИМКИ от ужаса, който COVID-19 нанесе на българите

Добрата вест е, че единствено за през вчерашния ден 502 души са си намерили работа. Така общият брой на хората, намерили ново прехранване по време на изключителното състояние към този момент са 11 033 ", разясни министър Сачева.
"22 015 души няма да изгубят своята работа поради схемата 60:40. Тя се отнася в действителност за нуждаещи се, резервира заетостта, резултатите от нея са положителни. 1200 фамилии ще бъдат в допълнение изхранени ", добави общественият министър.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! Публикувахте от Blitz.bg в Четвъртък, 9 април 2020 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР