Ядат ли баварците доматите с колците - това е въпросът,

...
Ядат ли баварците доматите с колците - това е въпросът,
Коментари Харесай

Ние, баварците и врабчето на Борисов

Ядат ли баварците доматите с колците - това е въпросът, който витае във въздуха в най-богатата немска провинция. Разбира се потомците на тогавашната свободна република Бавария си нямат и визия за известния нашенски фолклорен израз, иносказателно описващ човешката дивотия. Питането обаче е на дневен ред поради бисерите, излизащи от устата на премиера Бойко Борисов по време на визитата му в немската провинция.

Един от тях първо се изръси у нас на последното национално заседание на Министерство на вътрешните работи предишния месец. Тогава министър председателят се похвали, че в последно време службите работят на цялостна пара и всеки ден хващат по сто-двеста кила кокаин, хероин и прочие. Тази седмица, без да му мигне окото, той повтори същото и пред домакините си в Бавария, гарантирайки че имаме 100% надзор на акваторията на Черно море.

Както "Параграф 22 " към този момент писа, тези 200 кг кокаин, за които приказва Борисов, службите не ги хванаха, а ги откриха инцидентно и въобще не може да става дума за някакви положени от тях старания. Просто беше минал огромният транспортен съд, претрупан с дрога, и беше изхвърлил пакетите в Черно море, които се озоваха след това на брега. Нито кораба откриха, нито трафикантите заловиха - това е истината.

Помним по какъв начин през 2012-а на среща с металурзи от ОЦК в Кърджали Бойко Борисов се обърна към тях с думите "вие сте елементарни и аз съм елементарен, по тази причина се разбираме ". Дали пък не му е такова мнението за всички български жители, откакто постоянно се пробва да ни пробутва такива евтини номера? Само че в Бавария този въпрос не стои и там одобряват думите на премиера за чиста монета. И 500 арестувани кила кокаин дневно да каже, ще мине. Както евентуално е предходна и хвалбата му, че и врабче да прелети над Черно море, радарите ни ще го заловен, какво остава за някакви си трафиканти на мигранти и дрога.

Вади министър-председателят доматите, вади и колчетата от торбето и самоуверено ги сервира на баварските си домакини без да му мигне окото. Една бегла инспекция обаче бързо ще разкрие фактическото положение по външните граници на Евросъюза.

Впрочем по този начин сигурно ще лъсне и истината за усвояването на средствата, отпуснати от общността за развиването на туризма в селските ни региони, а изхарчени за персонални покои на хора от властта. Когато в съюза схванат по какъв начин са харчени европарите, разумно ще спрат стратегиите и ще изискат сметката. Може би тогава Борисов и компания най-сетне ще схванат, че в Европа никой не яде доматите с колците. Както прочее и ние тук...

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР