Ябълковият оцет служи не само като овкусител и консервант, но

...
Ябълковият оцет служи не само като овкусител и консервант, но
Коментари Харесай

6 неподозирани ползи от пиенето на вода с оцет

Ябълковият оцет служи освен като овкусител и консервант, само че също по този начин и като средство за персонална хигиена и за възстановяване на здравето. Оказва се, че той може да се употребява и за профилактика на атеросклероза. Но би трябвало да се приема най-малко два месеца.

Според Medical News Today киселият артикул е наложително да участва в менюто ни освен като съставна част в салатите.

Той би трябвало да се употребява всекидневно с вода. Разредете супена лъжица оцет в огромна чаша вода. Експертите поучават да започнете с дребни дози оцетна вода, като последователно я увеличавате до достигането на чаша дневно. Това е изцяло задоволително за реализиране на общ лековит резултат върху кръвоносните съдове на тялото. Ето какво може да очаквате от оцета в случай, че го приемате 2 месеца, разводнен с вода.

1. Регулиране равнищата на кръвната захар и неприятния холестерол

Изследването потвърждава, че ябълковият оцет усъвършенства контрола на кръвната захар, предизвиква загубата на тегло и контролира равнищата на неприятния холестерол.

Резултатите от друго изследване за въздействието на ябълковия оцет върху организма са представени от Science Direct. В него вземат участие хора с наднормено тегло и затлъстяване. След 12 седмици учените стигат до извода, че ябълковият оцет доста намалява равнищата на триглицеридите и общия холестерол в плазмата и покачва концентрацията на по този начин наречения " добър " липопротеинов холестерол с висока компактност.

Участниците в друго изследване са приемали ябълков оцет в продължение на 8 седмици. Проследено е наличието на мастни съставни елементи в кръвта им и в техните кръвоносни съдове. Доклад, оповестен в Research Gate, демонстрира, че проучването е открило „ доста понижаване на нездравословните липиди в кръвта “.

2. Профилактика на атеросклероза и сърдечни болести

Оцетът е чудесно средство за профилактика на атеросклероза и съдови затруднения, които могат да причинят исхемия, тромбоза и инфаркт.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР