Ябълките са едни от най-полезните плодове. В тях се съдържат

...
Ябълките са едни от най-полезните плодове. В тях се съдържат
Коментари Харесай

Полезни ли са печените ябълки – време е да научите ИСТИНАТА

Ябълките са едни от най-полезните плодове. В тях се съдържат големи количества витамини А, В, Е, С, както и натрий, мед, йод, фосфор, калий и редица други скъпи субстанции. Когато решим да си приготвим печени ябълки с мед и орехи или спазвайки друга обичана рецепта, би трябвало да знаем, че плодът съумява да резервира огромна част от потребните си субстанции, без значение, че минава през термична обработка.
Какво би трябвало да знаем за печените ябълки?
Печените ябълки са потребни за нас. Вкусовите им качества по нищо не отстъпват на всички тези нездравословни десерти, препълнени със захари.

Важно е да знаете, че когато преминат през термична обработка, плодовете губят своята киселинност. Дори да имате известни здравословни проблеми със стомаха, напълно умерено можете да ги консумирате, без да се тревожите, че ще изпитате дискомфорт. Дори е целесъобразно хората, които имат гастрит, да похапват от печените плодове.

Освен всичко останало, което споменахме досега, печените ябълки въздействат удобно и на кожата на лицето, като съумяват да я подмладят и да забавят появяването на бръчките.
Предимствата на сушените ябълки, за които не знаем
Всеки един от нас е наясно с това, че с помощта на плодовете имаме опция да си набавим скъпи витамини и минерали, от които т...

Специалистите поучават хората, които страдат от сърдечно – съдови болести, също да се възползват от свойствата на печените ябълки. Тези вкусни плодове, приготвени по обичаната ни рецепта, са потребни и за бъбреците, както и за образуването на костна тъкан.

Хората с хипертония също е целесъобразно да ги похапват, тъй като потреблението на печени ябълки може да помогне за нормализирането на кръвното налягане.

Приготвянето на тази вкусотия е доста елементарно. Нужно е да почистите плодовете с вода, да ги разрежете на две и да ги поръсите с канела, орехи и мед. Не е желателно да употребявате захар, тъй като плодовете имат естествена наслада. Пекат се на муден огън, до момента в който омекнат и са приятни за похапване.

Пригответе си ги и се насладете на вкусовите им качества и безбройни изгоди!

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР