Я не ми се карай“. С този призив Слави Трифонов

...
Я не ми се карай“. С този призив Слави Трифонов
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Бойко, моралът е преди закона

„ Я не ми се карай “. С този апел Слави Трифонов се обърна посредством страницата си във Фейсбук към премиера Бойко Борисов.
Препечатваме целия пост в обществената мрежа без редакторска интервенция:
Бойко Борисов, ще ти приказвам на " ти ", тъй като от тия брифинги имам възприятието, че живеем дружно. И по този начин, допускам, е с всеки българин. Така че – второ лице, само число!
Гледах, несъмнено, брифинга на обяд. А бе, ти за какво се караш? Явно в тази изключителна обстановка тотално си не запомнил, че ти не си шеф, шеф, стопанин и пастир на всички българи, а си техен чиновник. И би трябвало да си виновен, удобен, честен и несъмнено – общителен. Защото ти си чиновник на суверена, а не той на тебе. Между другото си чиновник и на Парламента, тъй като България е парламентарна република, а не министър-председателска!
Така че за какво ми се караш?
Аз съблюдавам всички правила на изключителното състояние. Не ги одобрявам, считам, че са тъпи, само че ги съблюдавам. Защото подобен е законът. Така че и ти спазвай положителния звук.
Вярно, към министрите си се държиш като пастир и по този начин като ги унижаваш, в действителност унижаваш и себе си, тъй като ти си ги избрал. Обаче – по този начин е – теб са те избрали, ти си ги избрал и очевидно е цялостно към тебе с мисирки.
И, апропо, това дето сподели през вчерашния ден на Президента беше пъклен жалко. Ама доста жалко. Преди твоята омраза с него има човечност и когато на човек е умрял татко му – би трябвало да уважаваш неговата персонална драма, а не да го наричаш " свекърва " и да му даваш препоръки по какъв начин би трябвало да се държи в тази негова покруса, единствено тъй като не ти харесва по какъв начин прави оценка твоите дейности. Защото, Бойко, моралът е преди закона!
А бе, ти нямаш ли хора, които да те поучават по какъв начин да се държиш, какви думи да ползваш, по какъв начин да се обличаш? Защото обстановката е изключителна за всички ни. И ти, като министър-председател, би трябвало да даваш образец във всяко едно отношение. И тъкмо в тази изключителна обстановка започваш тотално да се самозабравяш. Хората са си по къщите, няма медии, които да ти опонират, няма Парламент, опозицията е скопена... Еее, какъв кеф!
Само ти! Ти и само ти отпред на страната.
Да, но всичко това ще свърши!
Така че, в случай че обичаш, я не ми се карай!
Слави Трифонов
Свободен гражданин
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР