XXIX Международен фестивал на маскарадните игри Сурва“ 2023 бе закрит

...
XXIX Международен фестивал на маскарадните игри Сурва“ 2023 бе закрит
Коментари Харесай

Грандиозен финал на Сурва-2023 в Перник

XXIX Международен фестивал на маскарадните игри „ Сурва “ 2023 бе закрит след три дни на обилни маскарадни дефилета и многочислени съпътстващи събития. Над 10 000 участници от цялата страна и чужбина показаха обичаите на родните си места на площад „ Кракра “ и потвърдиха, че традицията е жива.

„ Скъпи участници, с помощта на вас " Сурва " е най-мащабният маскараден фестивал в Европа “, сподели зам. -кметът на община Перник Стефан Кръстев след представянето на последната маскарадна група - " Йорданови Арт и другари ". Той изрече специфични благодарности на Министерството на културата и Национален фонд просвета за тяхната поддръжка.

„ Без нея нямаше да можем да изпълним фестивала в този мащаб, с този цвят и посещаемост. Благодаря им и за извънредно скъпото и ползотворно съдействие “, сподели още Кръстев. Зам. -кметът на община Перник добави, че тазгодишният фестивал е надминал упованията на всички посетители и участници. „ Очакваме всички вас на XXX юбилеен Международен фестивал на маскарадните игри „ Сурва “ 2024 година “, приключи Стефан Кръстев.
След празничните илюминации всички се хванаха на хорото с квартет „ Славей “ и националната певица Лилия Семкова.
Международният фестивал на маскарадните игри " Сурва " се провежда от Община Перник и фондация " Култура Перник " под патронажа на Президента на Република България Румен Радев, с финансовата поддръжка на Министерство на културата и Национален фонд " Култура ", " Конкурс за дотации за планове с национално значение за 2022 година "

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР