XXIII-те зимни олимпийски игри, които ще се проведат в Пьонгчан,

...
XXIII-те зимни олимпийски игри, които ще се проведат в Пьонгчан,
Коментари Харесай

Пуснаха 1,18 млн. билета за Зимната олимпиада, половината вече са продадени

XXIII-те зимни олимпийски игри, които ще се проведат в Пьонгчан, Южна Корея от 9 до 25 февруари 2018 година ще са едни от най-впечатляващите в история. Те ще са първите в света 5G игри. Освен спорт в Пьонгчан ще могат да се видят доста неща за първи път – Omni-view технологии (гледната точка на спортистите), холограми и 3D без очила, IoT (Internet of Things) и персонализирани услуги, хуманоидни роботи, най-бързия интернет в света и доста други вълнуващи нововъведения, които в никакъв случай не са били виждани по време на Олимпийски игри.  

Това са вторите олимпийски игри, които се организират в страната, след летните в Сеул през 1988 година Подготовката на игрите коства близо 13 милиарда $.

През 17-те олимпийски дни ще бъдат раздадени 222 сета медали, за които ще се борят 3 хил. спортисти от целия свят. Атлетите ще се състезават в 15 дисциплини и общо 102 надпревари.

Готови са към този момент двете олимпийски села, които разполагат с 1522 жилището и 6608 кревати. Почти толкоз са и местата, готови за публицисти в медийното село.

1.18 млн. билета за игрите са към този момент в продажба като най-търсени са билетите за надпреварите по фигурно пързаляне и шорттрек, както и за откриващата и закриващата гала на PyeongChang 2018. След старта на продажбата, повече от половината билети към този момент са продадени! Можете да закупите билет от всяка точка на света на следния адрес.

Олимпийският комитет на PyeongChang 2018 се е постарал да улесни оптимално и посетителите на зимните олимпийски игри. Осигурени са 42,984 стаи за гости, ситуирани на разстояние до един час от олимпийските зони

Построена е и нова високоскоростна жп линия, която свързва летище Инчон, Сеул и Пьонгчан. Така дистанцията сред Сеул и Пьонгчан (163.4 км) ще се изминава за 69 мин., а от летище Инчон до Пьонгчан (227.9 км) ще се стига за час и половина.

Веднага след Олимпийските игри в Пьонгчан стартират и Параолимпийските игри – сред 9 и 18 март. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР