XXIII международен театрален фестивал Сцена на кръстопът започна на пловдивска

...
XXIII международен театрален фестивал Сцена на кръстопът започна на пловдивска
Коментари Харесай

Вдига се завесата на Сцена на кръстопът

XXIII интернационален сценичен фестивал " Сцена на кръстопът " стартира на пловдивска сцена до 21 септември. Откриването по традиция бе премиерно и от домакините - със спектакъла " По-полека " по музика на Стефан Вълдобрев, който е копродукция на Пловдивския трагичен спектакъл и Младежкия " Николай Бинев ".

Постановката е по песни на Стефан Вълдобрев и сюжет на Ваня Щерева и Стайко Мурджев с режисьор Владимир Люцканов. Второто премиерно зрелище на Пловдивския спектакъл - " Слава " от Питър Куилтър, е през днешния ден, с присъединяване на Ивана Папазова, Атанас Атанасов, Боряна Братоева и други

Стефан Данаилов по проект закрива фестивала със спектакъла " Актрисата ", чийто създател е той. Режисьор е Росица Обрешкова, сценография и костюми Елена Иванова, музика - Иван Лечев. В една от функциите е Аня Пенчева и самият Ламбо.

Във фестивалната стратегия са включени 22 представления със селекция на най-хубавото от миналия сезон, сред които спектакли на Явор Гърдев, Лилия Абаджиева, Маргарита Младенова, Теди Москов. Чуждестранното присъединяване е от Украйна и Унгария, осведоми БНР.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР