XviD е кодек базиран на MPEG-4 стандарта. Задачата му е

...
XviD е кодек базиран на MPEG-4 стандарта. Задачата му е
Коментари Харесай

XviD Codec 1.3.7

XviD е кодек основан на MPEG-4 стандарта. Задачата му е да дава благоприятни условия за декодиране и компресиране на видео сигнал. По-често употребяваният от DivX кодека при компресиране на филми, което го прави неизменима част от конфигурираните кодеци с цел да нямате проблем с филмите.

Xvid ненапълно може да се преглежда като ZIP за видео. Xvid отстранява информацията от видеото, която не е значима за човешкото усещане, с цел да реализира доста висока степен на компресия, като в същото време резервира доста положително образно качество. Като образец: некомпресираното цифрово видео е голямо и заема към 100 GB HD пространство на час при PAL резолюция. Едно и също видео ще изисква единствено 500 MB на час, когато се компресира с Xvid с високо качество. Така Xvid може да компресира видео в съответствие 200: 1 и повече.

Xvid работи на доста платформи и множеството известни видео плейъри го поддържат. Също по този начин устройства за домашно кино, тв приемници или DVD / BD плейъри могат да обработват Xvid видео. Лиценз: Безплатен (Freeware) .
Промени в XviD Codec 1.3.7:
Fix for a regression in initializing the Inter matrix with MPEG Quantization
Екрани1 от 1
Официална страница
Изтегли: XviD Codec 1.3.7 (11.3 MB)
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР