XV туристическо изложение и съпътстващият го XII Фестивал на туристическите

...
XV туристическо изложение и съпътстващият го XII Фестивал на туристическите
Коментари Харесай

Русе гостоприемно предлага туристически услуги

XV туристическо ревю и съпътстващият го XII Фестивал на туристическите анимации „ Уикенд туризъм Русе “ бяха открити през днешния ден в Доходно здание в Русе. Приветствени думи споделиха министърът на туризма Николина Ангелкова и кметът Пламен Стоилов.
„ Русе бележи извънредно високи резултати в туристическия бранш, които са резултат от взаимните старания на локалната власт и на държавното управление в тази сфера – за предходната година в региона са регистрирани над 184 000 нощувки, което е съвсем с 28% растеж спрямо 2017 и растеж на приходите с 22% “, съобщи Ангелкова.
„ Всяка година през месец май в Русе се организират едни от най-значимите събития в Дунавския район в границите на това прелестно ревю, което през годините става все по-успешно и притегля извънреден интерес. Дунавските общини са припознали развиването на туризма като предпочитана секторна политика на локално и районно ниво и ще продължим да развиваме тази сфера и да утвърждаваме Русе като туристически център с висок капацитет “, сподели Стоилов.
На разположение на русенци и посетители на града, на централния площад са над 160 щанда.
В „ Уикенд туризъм “ вземат участие 27 Общини, които показват свои щандове - на музеи, туристически организации, хотели, винарски къщи, занаятчийски ателиета и организации, свързани с туристическия отрасъл.
Начало на кулинарните провокации на 16 май даде Иван Звездев, който показва кулинарно майсторство в продължение на няколко часа. По неговия път ще поемат бъдещите мастер-шефове, които на 18 май ще вземат участие в  Кулинарното съревнование за деца „ Като началник готвачите “.
В хотел „ Дунав “ стартира Кръгла маса, проведена от Министерството на туризма под надпис „ Култура и туризъм в Дунавския район – какви са провокациите на идващото десетилетие? “
Международното туристическо ревю „ УИКЕНД ТУРИЗЪМ “ и Фестивала на туристически занимания и анимации се провеждат от Община Русе, общинско дружество „ Русе арт “ с поддръжката на Министерство на туризма на Република България. Фестивалът е отличен с премия за най-хубаво събитие в културния туризъм „ Иновативен туристически артикул “ за предходната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР