XV Национална олимпиада по география и икономика се провежда във

...
XV Национална олимпиада по география и икономика се провежда във
Коментари Харесай

Ученици се борят за участие в Международна олимпиада по география в Хонконг

XV Национална олимпиада по география и стопанска система се организира във Видин. Събитието събра повече от 200 участници, ръководители, университетски преподаватели, специалисти и посетители от цялата страна. Организатори на двудневното съревнование са Министерството на образованието и науката и Регионалното ръководство на образованието във Видин.
Олимпиадата се организира в Основно учебно заведение „ Любен Каравелов ". " В следобедните часове ще бъде извършен мултимедийният тест в другите зали. Утре, 14 април, ще има писмен отговор по проблематични въпроси и по-късно, в 12 часа, ще бъдат оповестени резултатите. Накрая ще се организира и награждаването и закриването на олимпиадата в Актовата зала на учебното заведение ", изясни шефът на образователното заведение Любка Найденова.
90 възпитаници ще се съревновават в три кръга. От тях ще бъдат излъчени най-хубавите, които ще влязат в състава на националния тим за присъединяване в Международната олимпиада по география в Хонконг през тази година. Гост при откриването бе кметът на Видин - Огнян Ценков. В приветствието си той уточни, че за общината е привилегия да бъде хазаин на такава влиятелна демонстрация. " Сигурен съм, че всички участници в олимпиадата от цялата страна ще се показват почтено през идващите два дни. И че подготовката, която всички вие сте получили с помощта на напъните на вашите преподаватели, ще отвори необятно вратата към сполучливото ви бъдеще “, сподели Ценков.
Кметът пожела на участниците да запазят прелестни мемоари за страстите и другарствата, които ще основат между тях по време на своето престояване, а красивият крайдунавски град да остане за тях мечтано място, което да посещават и отсега нататък. Всички те ще имат опцията да се допрян до забележителностите на старопрестолен Видин и да узнаят повече за неговата 23-вековна история.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР