XV издание на Световния фестивал на анимационния филм ще се

...
XV издание на Световния фестивал на анимационния филм ще се
Коментари Харесай

Във Варна откриват XV издание на Световния фестивал на анимационния филм

 XV издание на Световния фестивал на анимационния филм ще се организира във Варна в дните от 11-ти до 15-ти септември. Официалното разкриване е през днешния ден, от 19 часа, в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Конкурсната стратегия ще показа най-актуалните и положителни филми от анимационния свят.

Разширява се и обичайна детска работилница, където малчугани ще имат опция да създадат личен филм. В рамките на събитието са планувани лекции, прожекции на студентски филми от университети с профил анимация, стратегии с най-хубавото от гостуващите фестивали, документални филми, изложения. Филмите от конкурсната стратегия са с български надписи, а детската стратегия е особено озвучена на български език. Събитието се осъществя с поддръжката на Община Варна.

Премиера на своите филми ще създадат Ася Кованова - " Лист хартия “, и Пенчо Кунчев с кино лентата " Рози в нощта “. Ще бъдат излъчени стратегии на естонската анимация, на членовете на журито, на университета Баден-Бюртенберг, ретроспективи на творчеството на Доньо Донев, както и в памет на аниматора Николай Тодоров, стратегия модерна чешка анимация ANIFILM, ретроспекция по случай 100 години от рождението на Тодор Динов, прожекция на кино лентата Happiness, както и специфична стратегия на анимационно студио CAMERA Etc.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР