XRP (XRP), криптовалутата, свързана с Ripple, наскоро изпита значително увеличение

...
XRP (XRP), криптовалутата, свързана с Ripple, наскоро изпита значително увеличение
Коментари Харесай

Централната банка на Мексико гледа към колаборация с Ripplе – добра новина за XRP?

XRP (XRP), криптовалутата, обвързвана с Ripple, неотдавна изпита доста нарастване на цената си, подкрепено от две позитивни събития.

Първо, отхвърлянето на апелацията на SEC от федералния арбитър Аналиса Торес поддържа нейното по-ранно решение, че продажбата на XRP от страна на Ripple не нарушава законите за скъпи бумаги. Допълнително, Ripple неотдавна закупи цялостно оперативно позволение в Сингапур.

Въпреки че XRP по-късно спадна до към $0,50, има обновен оптимизъм на хоризонта. Криптовалутата се явява желан избор за крос-бордови заплащания и уреждания в Мексико, което може да подпали интереса на вложителите. Според формален документ на централната банка на Мексико тя ще  използва едно от решенията за ликвидност на Ripple, което служи като основна връзка сред американския $ (USD) и мексиканското песо (MXN).

Документът съответно загатва xRapid, артикул на Ripple, който употребява XRP като “мостов актив ”, с цел да помогне на предприятията и финансовите институции при прехвърлянията сред разнообразни валути. В този подтекст централната банка на Мексико цели да употребява xRapid като мост сред USD и MXN.

Документът показва, че “ “, както уточни банката.

Какво значи това за XRP?

Природното приемане на xRapid от финансовата институция и желанието й да употребява XRP като “мостов актив ” съставлява забележителна стъпка напред за криптовалутата. Ripple от години интензивно популяризира мащабируемостта, скоростта и ниските разноски на XRP пред световните финансови институции. С присъединението на централната банка на Мексико, XRP показва своята повсеместност отвън крос-бордовите транзакции.

С увеличението на броя на банките и финансовите институции, които признават капацитета на XRP, криптовалутата се доближава до приемане от необятната общност. Ако такива развития продължат без обилни регулаторни спънки, повишаването на приемането на XRP може да докара до по-голям интерес от страна на институциите, което евентуално ще оказва значително въздействие върху цената на токена.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР