Xperia остава любима линия смартфони за феновете на Android, които

...
Xperia остава любима линия смартфони за феновете на Android, които
Коментари Харесай

Sony Xperia 5 II - компактен смартфон с големи възможности

Xperia остава обичана линия смарт телефони за почитателите на Android, които търсят малко по-нестандартни конфигурации и дизайн, само че и добра продуктивност на прилична цена.
 Sony Xperia 1 II и всичко, което знаем за новия флагман
Sony Xperia 1 II - един ужасно уравновесен смарт телефон

Интересен баланс сред остаряло и ново

Новият Sony Xperia 5 II, който компанията показа неотдавна, се движи изцяло в този звук, като предлага екстрите, които бихме очаквали водещите модели на пазара да имат през 2020 година

Започваме с това, че 6.1-инчовият OLED ще радва потребителите с гладкост и плавни картини, с помощта на честотата на освежаване от 120Hz - екстра, която много от водещите производители внедриха във флагманите си тази година.
 Снимка 496668

Освен това той поддържа HDR и Creator Mode, с които цветовете са оптимално ярки и реалистични.

На гърба на апарата има общо три датчика - основен, телескопичен и широкоъгълен подобен, като и трите са с по 12 мегапиксела. С тях можем да снимаме фрагменти в занимателен каданс с 4К качество при 120FPS, което несъмнено звучи обещаващо.

Лещите са със защитно покритие от ZEISS, като можем да се възползваме и от софтуера за автоматизиран фокус и следене на очите, с който Sony има богат опит, с помощта на водещите си модели цифрови камери.
 Снимка 496669

Откъм хардуер Xperia 5 II несъмнено не разочарова, тъй като телефонът е оборудван със способния Snapdragon 865, който с изключение на висока продуктивност обезпечава и 5G благоприятни условия.

Към него имаме изцяло задоволителни 8GB RAM и варианти за място за предпазване на данни от 128GB и 256GB, като, несъмнено, има и MicroSD слот.

Въпреки дребния му размер, в телефона има батерия с потенциал от 4000mAh, а от Sony са добавили и 18-ватово зарядно в комплекта, с което можем да напълним батерията до половина в границите на единствено 30 минути.
 Снимка 496670

Мнозина ще оценят и наличието на 3.5-милиметров жак за слушалки, който към този момент виждаме все по-рядко при водещите модели.

Друга готина екстра е, че телефонът е приспособен за бързо и елементарно свързване с контролерите за Playstation 4 в лицето на DualShock 4, a скоро компанията ще пусне и специфични аксесоари за геймърите.
 Снимка 496672

Като прибавим към тях пропорциите от 21:9 и висококачествените аудио представители, Xperia 5 II се обрисува като много прелестен телефон за ежедневна работа, само че и за игри и видео наличие.

Телефонът ще се появи в Европа преди края на годината, а цената му ще е от порядъка на 900 евро за базова настройка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР