Xiaomi успя да намери място в топ три на производителите

...
Xiaomi успя да намери място в топ три на производителите
Коментари Харесай

XIaomi изпревари Huawei по продажби за първи път в историята

Xiaomi съумя да откри място в топ три на производителите на смарт телефони през февруари 2020, изпреварвайки Huawei за първи път в историята, демонстрират данни на Strategy Analytics, представени от GSMArena.

Huawei отстъпва от трета позиция, откакто е доставила едвам 5,5 млн. смарт телефона през втория месец на годината. В същото време Xiaomi е продала 6 млн. И двете компании (както и всички останали в топ 5) записват забележителен спад по отношение на януари, който се дължи на разпространяването на Covid-19 в Китай, втората най-голяма стопанска система в света.

Huawei е доставила с съвсем 70% по-малко телефони през февруари 2020, по отношение на същия месец на миналата година. Доставките на Xiaomi падат с към 30 %. Общо, 62 млн. телефона са продадени през февруари 2020 година, спад от 39% по отношение на 2019 година

През втория месец на годината Samsung предстоящо резервира водачеството си с 18,2 млн., следвана от Apple с 10 млн. iPhone. Корейската компания записва и минимален спад в продажбите на годишна база - 13%.

Huawei губи продажби отвън Китай, защото телефоните ѝ нямат достъп до услугите на Гугъл. Разпространението на ковид на практика унищожи пазара в Поднебесната империя през февруари, тъй че не е ясно дали това е краткотрайна обстановка или началото на трайна смяна в топ три на производителите.
 Кой е най-продаваният интелигентен телефон през 2019 година?
Кой е най-продаваният интелигентен телефон през 2019 година?

Освен Apple и Samsung, единствено една китайска марка влиза в топ десет
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР