Xiaomi се стреми да дава сериозен отпор на останалите големи

...
Xiaomi се стреми да дава сериозен отпор на останалите големи
Коментари Харесай

Електромобилът на Xiaomi - за 2 секунди от 0 до 100 км/ч

Xiaomi се стреми да дава сериозен отпор на останалите огромни производители на смарт телефони в света, а по сходство на Apple и Huawei е отправила поглед и към един различен сегмент - електрическите автомобили.
 Xiaomi SU7 - първият електрически автомобил на компанията
Първата кола на Xiaomi е към този момент факт

На коя кола ни прилича

На особено събитие в Пекин от компанията представиха първия си електрически автомобил, с който настояват, че ще окажат сериозна конкуренция на Tesla и Porsche, написа Electrek. А през идващите две десетилетия ще се трансфорат в един от водещите автомобилни производители.

Първите фотоси на електрическия автомобил SU7 бяха пуснати предишния месеца, а в този момент един от създателите на  Xiaomi- Лей Джун, го показа и публично. Според думите му, компанията ще влага внушителните 10 милиарда $, с цел да раздруса промишлеността до основи. Точно както направи преди към 10 години със смарт телефоните.
 Снимка 647564

Джун не дава информация по кое време точно SU7 ще бъде пуснат в продажба и на каква цена, само че пък прибавя още забавни детайлности към електрическия автомобил. Освен че много припомня на Porsche Taycan Turbo, електрическият автомобил ще бъде по-добър от него по думите на Лей Джун.
 Alfa Romeo Milano - първият електрически модел на италианците
Изненадата, която Alfa Romeo готви през 2024 година

Италианците влизат в света на електрическите автомобили с цялостна газ

Софтуерът и електрониката в SU7 ще са дело на Xiaomi, несъмнено, а батерията ще е с потенциал от 101 kWH и ще разполага с оптимален пробег от 800 км. Именно батериите пък ще идват от един от огромните производители на електрически автомобили в света - китайския BYD.
 Снимка 647566

Електромобилът на Xiaomi ще се предлага както с един, по този начин и с два електромотора, като най-високата версия ще форсира от 0 до 100 км/ч единствено за 2.78 секунди.
 Nissan Ariya - първата кола (и електромобил), минала дистанцията от Северния до Южния полюс
От Северния до Южния полюс на четири колела - към този момент и това е действителност

Семейство Рамзи потвърждава, че няма невъзможни неща

Максималната скорост също е впечатляваща - 265 км/ч. Xiaomi е четвъртият по величина производител на смарт телефони в света, като също така произвежда и други транспортни средства като електрически колела и тротинетки.

Откакто компанията разгласи през 2021 година, че ще произвежда електромобили ситуацията в Китай в бранша се промени много. В момента страната е лимитирала разрешителните за нови играчи на пазара, което значи, че Xiaomi ще би трябвало да си партнира с държавното предприятие Beijing Automotive Holding Group, с цел да произвежда електромобилите си.
 Xiaomi 14, Xiaomi 14 Pro и рекордните продажби на новите смарт телефони
Новият флагман на Xiaomi счупи върховете

Браво, Xiaomi

Задачата пред компанията да се наложи на пазара на електрически автомобили няма да бъде по никакъв начин лесна, тъй като конкуренцията е жестока. Съвсем скоро се чака различен китайски прозводител - BYD, да детронира Tesla от първото място по продажби на електрически автомобили.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР