Xiaomi Corp. ще инвестира най-малко 10 млрд. юана (1.5 млрд.

...
Xiaomi Corp. ще инвестира най-малко 10 млрд. юана (1.5 млрд.
Коментари Харесай

Xiaomi влага $1.5 милиарда в изкуствен интелект и смарт устройства

Xiaomi Corp. ще влага минимум 10 милиарда юана (1.5 милиарда долара) в изкуствен интелект и интелигентни устройства през идващите 5 години, в опит да се оправи със спада в промишлеността и икономическата неустановеност, подбудена от напрежението сред Съединени американски щати и Китай, написа Bloomberg.

Инвестицията е част от тактиката на компанията, основана в Пекин, да завоюва повече доходи от услуги с висока стойност и интернет на нещата, оповестява нейният създател Лей Джун.

Xiaomi ще се концентрира върху високия пазарен сегмент, до момента в който се уголемява в Европа. Компанията подхваща тези дейности на фона на задълбочаващата се комерсиална война, която подклажда световна икономическа неустановеност.

" Сега е моментът за деяние. Залагаме напълно на изкуствен интелект на нещата ", споделя пред Bloomberg Лей, визирайки комбинацията от изкуствен интелект и така наречен екосистема от свързани устройства, известна като Интернет на нещата.

Xiaomi се стреми да диверсифицира приходите си, защото търсенето на смарт телефони в международен мащаб понижава, макар че чака търсенето още веднъж да се увеличи с появяването на супер-бързото пето потомство безжична връзка (5G).

Някога считана за интернет компания, която може да има пазарна стойност от 100 милиарда $, в този момент Xiaomi коства почти 1/3 от това. Ациите й поевтиняха с към 40% от първичното им обществено предложение през юли.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР