Xerox се готви да номинира директори в борда на HP,

...
Xerox се готви да номинира директори в борда на HP,
Коментари Харесай

Xerox ще номинира 11 директори в борда на HP

Xerox се готви да номинира шефове в борда на HP, откакто компанията излезе с предложение за усвояване на производителят на лични компютри на стойност 33,5 милиарда $. Броят на номинираните ще бъде най-вече 11 шефове, заяви Wall Street Journal.

През последните седмици американският производител на принтери купи дребен дял в HP. Залогът ще даде право на Xerox да назначи шефове, които ще бъдат гласувани на годишната среща на HP това лято.

През ноември предходната година Xerox направи оферта за придобиването на HP в размер на 33,5 милиарда $, макар че втората е повече от три пъти по-голяма от Xerox. Тогава HP отхвърли предлагането на Xerox, заявявайки, че предлагането доста подценява цената на производителя на компютри.

Инвеститорът Карл Икан, който има 4,2% дял в HP и 10,9% дял в Xerox, през декември прикани за незабавни дейности акционерите на HP, които се съгласиха на обединение на двата колоса.

По-рано този месец Xerox съобщи, че компанията е осигурила 24 милиарда $ финансиране за предлагането. HP обаче отхвърлиха да е имало нов кръг договаряния и обявиха, че обезпечаването на финансиране не е основа за полемика. Те още веднъж са на мнение, че предлагането подценява цената на софтуерната компания. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР