Фемке Бол не е първата холандска атлетка с отличия, която

...
Фемке Бол не е първата холандска атлетка с отличия, която
Коментари Харесай

Фемке Бол: Готова съм за предизвикателството

Фемке Бол не е първата холандска атлетка с отличия, която се опитва да направи амбициозна комбинация в гладкото бягане и препятствията на европейско първенство по лека атлетика.

В Брюксел през далечната 1950 г. великата Фани Бланкерс-Коен се състезава на 100, 200 и 80 метра с препятствия, печелейки и трите, а освен това взима и сребро с щафетата 4x100 метра.

И все пак никоя жена от която и да е националност не е постигала дубъл на 400 м гладко и 400 м с препятствия, което Бол смело избра да опита на Европейското първенство по лека атлетика в Мюнхен 2022 от 15 до 21 август.

“Ще бъде трудна седмица, но съм готова за предизвикателството“, уверена е 22-годишната европейска рекордьорка в препятственото бягане.

Резултатът от 52.27 секунди, който регистрира Бол за сребърния медал на Световното първенство в Юджийн през миналия месец, я постави на 2.66 секунди пред единствената друга европейска представителка в този финал - украинката Анна Рижикова, която завърши осма в 54.93 секунди.

Бронзовата олимпийска медалистка също оглавява европейския списък за 2022 г. на 400 м, след като преодоля бариерата от 50 секунди в Хожув миналата събота с нов рекорд на Нидерландия от 49.75 сек.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР