Спринтовете трябваше да бъдат шест на брой още през тази

...
Спринтовете трябваше да бъдат шест на брой още през тази
Коментари Харесай

Волф вярва, че Доманикали ще избера правилните писти за спринтовете догодина

Спринтовете трябваше да бъдат шест на брой още през тази година, но недоразумения свръзани с тавана на разходите доведоха до запазването на бройката от три, която бе и през миналия сезон. Тогава спринтовете бяха на „Силвърстоун“, „Монца“ и „Интерлагос“, а през тази „Имола“, „Ред Бул Ринг“ и отново „Интерлагос“ приемат 100-километровите надпревари.

На „Ред Бул Ринг“ миналата събота спринтът предложи малко битки между пилотите, а това накара шефът на Мерцедес Тото Волф да заговиро за избора на писта, на които да се проведат спринтовете догодина.

„ Мисля, че повода надпреварите да не са толкоз занимателни е огромната разлика сред обособените тимове. Имахме Верстапен, който се откъсна напред, по-късно двете коли на Ферари, които се бореха малко между тях и бяха единственото развлечение за цялото съревнование.
 Недостижим Верстапен завоюва спринта в Австрия Недостижим Верстапен завоюва спринта в Австрия
„ След тях бяхме ние от Мерцедес, по средата на нищото в ничия земя. Другите бяха зад нас в DRS влакче, което в никакъв случай не води до добър спринт или съревнование като цяло.
 Какви са разликите сред спринтовете във Формула 1 през 2021 и 2022? Какви са разликите сред спринтовете във Формула 1 през 2021 и 2022?
„ Ако би трябвало да имам вяра на един човек, който да избере верните спринтови надпревари, това е Стефано (Доменикали). Той видя случилото се в Австрия и несъмнено ще го вземе под внимание “, сподели Волф.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР