Седемкратният шампион направи първите 33 обиколки от надпреварата на „Силвърстоун“

...
Седемкратният шампион направи първите 33 обиколки от надпреварата на „Силвърстоун“
Коментари Харесай

Хорнър: В Мерцедес объркаха стратегията

Седемкратният шампион направи първите 33 обиколки от надпреварата на „Силвърстоун“ с гумите медиум, но заложи на хард за своя плануват финален стинт. Именно това по думите на Хорнър е била грешката на стратезите на „Сребърните стрели“, които е трябвало да заложат на софт при този стоп.

LAP 34/52

Hamilton finally pits and switches to hard tyres.

It's not the quickest stop but he's back out on track in P3 with both Ferraris in his sights.
— Formula 1 (@F1)
Според Хорнър този ход на Мерцедес е позволи на Ферари по-лесно да контролират развоя на състезанието в заключителните етапи, преди колата за сигурност да обърква всички сметки. При нея Карлос Сайнц, Хамилтън, Серхио Перес и други спряха за софт при оставащи 13 тура, докато лидерът Шарл Леклер остана с хард и завърши четвърти, след като бе изпреварен от Сайнц, Перес и Хамилтън.
 Хамилтън: Това съревнование ме върна към дните ми в картинга Хамилтън: Това съревнование ме върна към дните ми в картинга
„ Всъщност аз съм сюрпризиран, че Люис, с оставащите обиколки и неговата деградация не постави софт. Той мина към хард в 33-та обиколка, а аз мислех, че ще мине към софт, тъй като това ще да направи борбата му с Ферари доста по-лесна. Ферари извадиха шанс тук “, сподели Хорнър.

Той също така коментира и стратегическите решения на Ферари в хода на вчерашната надпревара. Според Хорнър от Скудерията са допуснали грешка със забавянето на отборните заповеди Сайнц да пропусне Леклер, а след това и са допуснали грешка, когато не са извикали монегаска в бокса при колата за сигурност.
 От Ферари обясниха за какво Леклер загуби успеха От Ферари обясниха за какво Леклер загуби успеха
„ Все е друг нали? Всеки тим е друг. Решениет, което аз разбирам минимум е това да извикат и двете си коли, несъмнено Шарл, за меките гуми при колата за сигурност. Хамилтън имаше безвъзмезден стоп, а когато си водещата кола, най-трудното нещо на света е да спреш от първото място.

LAP 40/52

⚠️ SAFETY CAR ⚠️

Both Hamilton and Sainz pit for soft tyres

Leclerc has stayed out - he's on hard tyres
— Formula 1 (@F1)
„ Аз обаче счита, че даже и Люис да беше останал на пистата, Ферари щяха да го изпреварят поради преимуществото на меките гуми “, изясни Хорнър.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР