Пол Еспаргаро ще се завърне в лагера на КТМ за

...
Пол Еспаргаро ще се завърне в лагера на КТМ за
Коментари Харесай

Пол Еспаргаро се завръща в КТМ, но ще кара за Тех3

Пол Еспаргаро ще се завърне в лагера на КТМ за началото на сезон 2023 в MotoGP, след като договорът му с Хонда не бе подновен. Испанецът защитава цветовете на австрийския производител между 2017 и 2020, като в този период той донесе първия полпозишън (Щирия 2020) и първия подиум (Валенсия 2018) за КТМ в кралкския клас.

Той обаче избра да премине в Хонда за началото на сезон 2021, но в първите си 29 старта с японския производител той има само две подиума, едно второ място (Емилия-Романя 2021) и едно трето (Катар 2022). С изключение на тези два резултат, останалите класирания на испанецът са меко казано незадоволителни и логично от Хонда избраха да не продължават неговия договор.
 Мир сменя Еспаргаро в Хонда? Мир сменя Еспаргаро в Хонда?
Така за Еспаргаро не остана голям избор, освен той да се завърне в лагера на КТМ, но този път като пилот на сателитния отбор на Тех3, който от догодина ще използва мотори на ГасГас. Практически това ще бъдат същите RC16, с които ще се състезават заводските пилоти на КТМ Джак Милър и Брад Биндър, но с различен бранд.

Все още не е ясно кой ще бъде съотборникът на Еспаргаро в Тех3 догодина, като за основен фаворит за това място се смята Реми Гарднър, който и през тази година кара за Тех3. Това ще остави Раул Фернандес без място в лагера на КТМ, като испанецът, заедно с Мигел Оливейра, най-вероятно ще преминат в новия сателитен екип на Априлия.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР