Пилотът на Ферари загуби контрол на своя автомобил при преминаванета

...
Пилотът на Ферари загуби контрол на своя автомобил при преминаванета
Коментари Харесай

Леклер: Не се поддадох на напрежението във Франция

Пилотът на Ферари загуби контрол на своя автомобил при преминаванета на дългия десен завой „Бусе“ в 18-ата обиколка на състезанието в неделя, след което се удари в гумената стена на френското трасе. Неговата грешка дойде по-малко от два тура, след като Макс Верстапен спря в бокса, за да сложи нови гуми хард, с които да пробва пресичащата стратегия спрямо Леклер.

Мнозина веднага посочиха както монегаскът се е поддал на напрежението в неделя, което не му се случва за първи път през годината. По-рано през сезона той допусна подобна грешка и в домашната за Ферари Гран При на Емилия-Романя на „Имола“, когато той се завъртя на шикана „Алта“, докато преследваше Серхио Перес в спора за втората позиция.
 Прави ли доста неточности Леклер? Прави ли доста неточности Леклер?
Това отпадане на Леклер позволи на Верстапен да стигне до лесна победа във Франция, с която световният шампион увеличи своя аванс на върха в генералното класиране при пилотите. Преди началото на Гран При на Унгария пилотът на Ред Бул води с цели 63 точки на Леклер в спора за титлата.
 Леклер: Това е недопустимо Леклер: Това е недопустимо
„ Няма нищо, което да може да ми помогне, няма смисъл да седнал съм в предишното и да виждам тази неточност. Аз я направих, тя ми коства точки, аз знам това и съм наясно с ситуацията. Сега би трябвало да продължа напред, би трябвало да се концентрирам напълно върху този уикенд, да се дам най-хубавото от себе си и да се опитам да печеля надпреварата.
 Биното: Задача ни е сложна, само че не и невъзможна Биното: Задача ни е сложна, само че не и невъзможна
„ Мисля, че ще имаме мощна кола. „ Пол Рикар “ и „ Хунгароринг “ са писти, на които в предишното съм има проблем, само че подобен беше и казусът в Австралия, а там имах приказен уикенд. Така че се надявам и този уикенд да съумея да обърна нещата в моя изгода.
 Според Верстапен Ферари ще са доста мощни в Унгария Според Верстапен Ферари ще са доста мощни в Унгария
„ Миналата седмица изпитвах напрежение единствено когато Макс беше непосредствено за мен. След това той към този момент беше минал към неоптималната тактика и аз единствено трябваше да натисна и да се концентрирам върху моето съревнование, което аз върших. Когато обаче си на лимита неточности се случват и съгласно мен, този път аз просто прескочих лимита, това се случи “, изясни Леклер преди началото на уикенда за Гран При на Унгария.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР