Миналата година инцидентът между Хамилтън и Верстапен в първата обиколка

...
Миналата година инцидентът между Хамилтън и Верстапен в първата обиколка
Коментари Харесай

Йос: Макс има да си връща на Люис в Англия

Миналата година инцидентът между Хамилтън и Верстапен в първата обиколка на състезанието беше един от ключовите моменти в битката за титлата, като след контакта между двамата колата на Макс излетя в зоната за сигурност и пилотът на Ред Бул се заби с висока скорост в предпазните ограждения.

Max vs Lewis crash in Silverstone
— Finding the Gap F1 (@FindingtheGapF1)
След удара Хамилтън остана в състезанието без поражения по колата, получи 10 секунди наказание за удара, но въпреки това взе победата и успя да намали аванса на Макс в класирането. По-късно стана ясно, че Верстапен е понесъл натоварване от 51G при удара в стената и трябваше да мине през медицинския център за задължителния преглед.
 Трябва ли Ферари да притегли Верстапен? Трябва ли Ферари да притегли Верстапен?
“Всички ние знаем, че Макс желае да си върне на Люис за това, което стана на “Силвърстоун ” предходната година - изясни Йос в предаването Nitro на тв канала RTL. - Обикновено Макс е мощен на английската писта. Тук доста тимове вършат усъвършенствания по колите си, тъй че би трябвало да изчакаме да забележим какво ще е разпределението на силите този уикенд. Но аз имам положително предусещане за това съревнование. Макс не се тормози за нищо, той постоянно се показва добре тук и при естествени условия би трябвало да е мощен в конкуренцията. ”
 Пикет с расистка засегнатост към Хамилтън Пикет с расистка засегнатост към Хамилтън
Макс спечели пет победи в последните 6 състезания от сезон 2022 във Формула 1 и има 46 точки аванс пред съотборника си Серхио Перес в битката за титлата.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР