Компанията участва в WRC през сезон 1997 с Impreza WRC,

...
Компанията участва в WRC през сезон 1997 с Impreza WRC,
Коментари Харесай

Prodrive съживи рали легенда

Компанията участва в WRC през сезон 1997 с Impreza WRC, базиран на 22В, а от Р25 ще бъдат произведени само 25 бройки, като всички са отдавна разпродадени въпреки цената от над половин милион евро за кола.

The Prodrive P25 is a half-million pound restomod tribute to the legendary Subaru Impreza 22B. Power tops 400bhp and production is limited to 25 units. Yet another world debut at the Festival of Speed!
— Goodwood FOS (@fosgoodwood)
“Със основаването на Р25 ние отдаваме респект на Impreza 22B и се връщаме към една изключителна епоха от развиването на WRC, като сме употребявали най-съвременните технологии и материали ”, изясни президентът на Prodrive Дейвид Ричардс.

Автомобилът е изграден върху оригинално шаси от 22В, но всичко останало е ново. Каросерията е композитни материали, а теглото на целия автомобил е под 1200 килограма. Двигателят е 2,5-литров 4-цилиндров боксер с мощност 405 конски сили и максимален въртящ момент 600 нютонметра.

Двигателят е базиран на последния модел 2,5-литров мотор на Subaru, като е сериозно доработен от Prodrive, добавено е турбо на Garrett, нов интеркулър и въздушна кутия плюс изпускателна система на Akrapovic.

The late legendary Colin McRae's Impreza WRC is put through its paces up the Goodwood Hill. Handling the course superbly.
— Goodwood FOS (@fosgoodwood)
Трансмисията е полуавтоматична, задвижването е на четирите колела, има антилаг система и лаунч контрол, ускорението от 0 до 100 км/ч е 3,5 секунди. Заради повишената мощност следата на Р25 е увеличена на 1770 мм, а за по-доброто поведение на пътя се грижат амортисьори на Bilstein и нови стабилизиращи щанги. Спирачките също са подобрени - 380-милиметрови вентилирани дискове на предните колела, като при тях спирачните апарати са 6-бутални. Отзад спирачните дискове са с диаметър 350 мм, спирачните апарати са 4-бутални, като всички идват от AP Racing.

В интериора Prodrive също се смесили новото и традиционните решения - има екран с висока резолюция, който работи с електронното устройство, което събира информация за представянето на колата. Обзавеждането на купето е нов жест към 90-те години - кожа, алкантара и в добавка - карбонови елементи. Има и задни седалки, но също така компанията предлага и възможността за премахването им и инсталирането на ролбар в купето.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР