Испанецът естесвено веднага напусна пистата и спря в зоната за

...
Испанецът естесвено веднага напусна пистата и спря в зоната за
Коментари Харесай

Маршалите на Гран При на Австрия се защитиха след критиките от страна на Сайнц

Испанецът естесвено веднага напусна пистата и спря в зоната за сигурност, в близост до маршалите. Заради тяхната забавена реакция обаче се стигна до голям пожар, а докато колата гореше Сайнц продължаваше да седи в нея, за да не се върне тя на пистата, тъй като зоната за сигурност бе на противонаклон.
 Сайнц: Нямаше индикации, че моторът ще гръмне Сайнц: Нямаше индикации, че моторът ще гръмне
Естествено Сайнц бе беше доволен от бавната реакция на маршалите, което не само доведе до по-сериозни поражения по неговата кола, но и застраши здравето на пилота. Вчера обаче маршалите, които работеха по време на Гран При на Австрия излязоха със специално изявление, в което обясняват защо точно се е стигнало до забавянето при инцидента на Сайнц миналата седмица.
 Сайнц не е удовлетворен от реакцията на маршалите след отпадането му в Австрия Сайнц не е удовлетворен от реакцията на маршалите след отпадането му в Австрия
„ След трагичния случай на Жул Бианки от 2014 година, разпоредбите на ФИА за намесата на маршали след произшествия бяха съществено затегнати. Подобни интервенции са позволени единствено след указания от автобус контрола. От една страна това усилва сигурността за маршалите и водачите, само че от друга води до по-бавни реакции.

„ В случая със Сайнц няколко отрицателни фактора се комбинираха. Мястото, където той паркира своята кола не беше ясно очевидно за маршалите. Те получиха указания от спортната дирекция да отидат до колата с пожарогасители. Когато обаче видяха обстановката те взеха решение, че ще е по-добре да извикат пожарната кола.

„ Това решение трябваше да бъде взето за секунди и видяно в този момент се вижда, че бе вярното. Ако си спомните при случая на Ромен (Грожан) ясно се видя, че ръчните пожарогасители не правят никаква работа при такива пожари. Затова се стигна до грозната картинка пожарогасителят да не се употребява, а маршалът да бяга, което се видя по телевизионните екрани.

„ Друг проблем бе фактът, че Сайнц, разбираемо, се изнерви в колата и пусна спирачките прекомерно рано. Клинът трябваше да бъде подложен под колата, коята се движеше обратно, което направи това доста мъчно. Все отново, поради съпротивлението на клина колата зави и се спря в металните заграждения. След това пожарът бе изгасен доста елементарно “, се споделя в формалното изказване на маршалите на Гран При на Австрия, във връзка случая на Сайнц.

В своето комюнике те също така заявиха, че ще използват този инцидент като повод да подобрят своите умения за бъдещите спортни прояви.

Снимки: Imago | Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР